Foto: Publicitātes attēli

ASV tehnoloģiju giganta "Apple" vērtība otro reizi uzņēmuma vēsturē ir pietuvojusies triju triljonu ASV dolāru tirgus vērtībai.

Saskaņā ar "Refinitiv" datiem "iPhone" ražotāja akciju vērtība pieauga par 0,6%, dienas beigās sasniedzot 189,25 ASV dolārus par vienu akciju, tādējādi uzņēmuma tirgus vērtība sasniedz 2,98 triljonus ASV dolāru.

Dienas tirdzniecībā 2022. gada 3. janvārī tā uz īsu brīdi sasniedza vērtību virs trīs triljoniem, bet pirms sesija tika slēgta nokrita zem šīs atzīmes.

Jāmin gan, ka "Apple" jau ir vērtīgākā pasaules kompānija. Pēdējie akciju kāpumi, kā raksta "Reuters", izriet no vairāku Volstrītas tehnoloģiju smagsvaru spēcīgajiem rezultātiem šogad, ko veicināja cerības, ka Federālo rezervju sistēma drīzumā beigt kāpināt procentu likmes.

"Patiesībā nav bijusi neviena jauna informācija, kas atbalstītu akciju vērtības kāpumu," sacījis Tomass Mārtins, "Globalt Investments" vecākais portfeļa pārvaldnieks. "Tas, kas jums paliek, ir pats tirgus."

Proti, eksperts norāda, ka kāpums ir gluži vienkārši investoru vēlme un ticibai kompānijai ilgtermiņā, nevis kāds ārējais faktors vai īpašas cerības uz strauju pieaugumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!