Fоtо: Shutterstock
Eksperti bažījās, ka mākslīgā intelekta (MI) risinājumi ne tikai uzlabos dzīvi likumu paklausīgajiem, bet arī kriptovalūtu krāpniekiem, raksta "Coin Telegraph".

"Meta" ziņoja, ka martā un aprīlī vien ir bloķēts vairāk nekā tukstoš ļaunprātīgu saišu, kas maskētas kā "ChatGPT" paplašinājumi. Platforma saka, ka krāpnieku acīs "ChatGPT" ir "jaunā kriptovalūta". Proti, ja iepriekš krāpnieki izmantoja viltus kriptovalūtas un citus tehnoloģiju atslēgu vārdus, lai izkrāptu naudu, tad tagad tas pārgājis uz MI tēmu.

Krāpnieki izmanto ažiotāžu ap MI rīkiem, lai izveidotu viltus monētas, kas izklausās saistītas ar "ChatGPT" vai tā radītājiem "OpenAI".

Sociālo mediju platformas ir kļuvušas par populāriem kanāliem jaunu krāpniecisku monētu reklamēšanai tiešsaistē. Krāpnieki izmanto šo platformu plašās sasniedzamības un ietekmes priekšrocības, lai īsā laikā gūtu ievērojamu sekotāju skaitu. Izmantojot ar AI darbināmus rīkus, viņi var vēl vairāk paplašināt savu sasniedzamību un izveidot šķietami lojālu fanu bāzi, kurā ir tūkstošiem cilvēku. Šos viltotos kontus un mijiedarbības var izmantot, lai radītu ilūziju par uzticamību un popularitāti viņu krāpnieciskajiem projektiem, brīdina "Coin Telegraph".

Bažas par nākotni pauduši dažādu nozaru eksperti.

"Delfi Bizness" jau vēstīja, ka krāpnieki izmanto slavenu cilvēku vārdus un video materiālus, lai piesaistītu potenciālos upurus.

Viens ļoti ievērojams viltojums, kas ietekmēja kriptovalūtu nozari, bija video ar bijušo "FTX" izpilddirektoru Sems Bankmanu-Frīdu, kurā lietotāji tika novirzīti uz ļaunprātīgu vietni, kas sola dubultot kriptovalūtu.

Šī gada sākumā, 2023. gada martā, tā sauktais MI projekts "Harvest Keeper" izkrāpa saviem lietotājiem aptuveni miljonu ASV dolāru. Turklāt aptuveni tajā pašā laikā vietnē "Twitter" sāka parādīties projekti, kas sevi sauca par "CryptoGPT".

Krāpniecība ar viltus investīcijām nav sveša arī Latvijā.

Valsts policijas (VP) dati par gada pirmajiem četriem mēnešiem liecina, ka jau izkrāpti teju 3,5 miljoni eiro un tiek paredzēts, ka summa vismaz dubultosies.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !