Foto: Shutterstock

"Luminor Bank" grupas ieguldījumu pārvaldes sabiedrība "Luminor Asset Management" izveidojusi jaunu otrā līmeņa aktīvo ieguldījumu pensiju plānu "Luminor 16-48", kā arī mainījusi daļas līdzšinējo pensiju plānu nosaukumus, liecina informācija "manapensija.lv".

"Luminor 16-48" ieguldījumu plāns paredz līdz 100% no aktīviem ieguldīt vērtspapīros - uzņēmumu akcijās un citos līdzīgos ieguldījumu veidos.

Savukārt daļas līdzšinējo pensiju plānu nosaukumu maiņa īstenota, lai iedzīvotājiem atvieglotu pensiju plāna izvēli un veicinātu finanšu tirgu doto iespēju maksimālu izmantošanu, veidojot uzkrājumu pensijai. Jaunie nosaukumi atspoguļo vecuma grupu, kurai ieguldījumu plāns ir vispiemērotākā izvēle riska un ienesīguma ziņā.

Tostarp aktīvā ieguldījumu plāna "Luminor progresīvais" nosaukums mainīts uz "Luminor 48-53", bet aktīvā ieguldījumu plāna "Luminor aktīvais" nosaukums mainīts uz "Luminor 53-58". Vienlaikus sabalansētā ieguldījumu plāna "Luminor sabalansētais" nosaukums mainīts uz "Luminor 58+", bet konservatīvā ieguldījumu plāna "Luminor konservatīvais" nosaukums mainīts uz "Luminor 62-65".

Pēc kompānijā skaidrotā, vairāk nekā puse iedzīvotāju nav izvēlējušies vecumam atbilstošu ieguldījumu plānu - galvenokārt jaunieši un pirmspensijas vecuma iedzīvotāji.

"Luminor Asset Management" piedāvā arī aktīvo ieguldījumu plānu "Luminor indeksu ieguldījumu plāns - Ilgtspējīgā nākotne".

"Luminor Asset Management" vienīgais akcionārs ir "Luminor Bank".

2019.gada janvāra sākumā tika pabeigta Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" pārrobežu apvienošana, bankai turpinot darbību ar centrālo biroju Igaunijā un filiālēm Latvijā un Lietuvā. Bankas stratēģiskais investors ir ASV investīciju kompānija "Blackstone".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!