Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Biržā "Nasdaq Riga" šodien sākusi nebanku kreditētāja "DelfinGroup" obligāciju 10 miljonu eiro vērtībā tirdzniecību "First North" Obligāciju sarakstā, teikts biržas paziņojumā.

Obligāciju sarakstā iekļautas 10 000 obligācijas ar nominālvērtību 1000 eiro. Obligāciju kupona gada likme ir mainīga - 8,75% plus trīs mēnešu EURIBOR.

Obligāciju dzēšanas datums ir 2024.gada 25.septembris.

"DelfinGroup" finanšu direktors un valdes loceklis Aldis Umblejs norāda, ka kopumā šī ir astotā obligāciju emisija kopš 2013.gada, un šajā periodā ar obligācijām piesaistīti 47 miljoni eiro. Turklāt šī ir jau sestā obligāciju emisija, kas tika iekļauta tirdzniecībai "Nasdaq Riga".

Līdz ar jauno obligāciju kotēšanu šobrīd investoriem būs pieejamas divas "DelfinGroup" obligāciju emisijas "First North" alternatīvajā tirgū.

"DelfinGroup" obligāciju emisijas organizētājs bija "Signet Bank".

Nebanku kreditētāja "DelfinGroup" akcionāri kārtējā akcionāru sapulcē 1.jūnijā nolēmuši veikt jaunu obligāciju emisiju līdz 60 miljonu eiro apmērā.

Akcionāri apstiprināja jaunu "DelfinGroup" obligāciju emisiju līdz 60 miljonu eiro apmērā ar atmaksas termiņu līdz pieciem gadiem. Obligāciju emisijas mērķis ir diversificētas finansējuma struktūras uzturēšana, esošo saistību pārfinansēšana un uzņēmuma attīstības stratēģijas īstenošana.

Jau ziņots, ka "DelfinGroup" koncerna apgrozījums pērn bija 35,776 miljoni eiro, kas ir par 42% lielāks nekā 2021.gadā, savukārt koncerna peļņa auga par 48,4% un sasniedza 5,961 miljonu eiro, liecina biržai "Nasdaq Riga" paziņotie uzņēmuma auditētie finanšu rezultāti par 2022.gadu.

Savukārt uzņēmuma kredītportfelis kopš 2021.gada beigām palielinājies par 54%, sasniedzot 67,4 miljonus eiro.

Pērn "DelfinGroup" ir veicis sešus dividenžu maksājumus vairāk nekā piecu miljonu apmērā jeb 0,1197 eiro par akciju, kas nodrošina uzņēmuma akcionāriem 8,1% ienesīgumu, balstoties uz akcijas cenu 2022.gada 30.decembrī. "DelfinGroup" akciju cena pērn turpināja augt, gada laikā palielinoties par 5,86%.

Kompānija "DelfinGroup" reģistrēta 2009.gadā. Līdz 2012.gada jūnija beigām kompānija strādāja ar nosaukumu "Lombards24.lv", bet tad mainīja nosaukumu uz "ExpressCredit". Savukārt par "DelfinGroup" kompānija pārtapa 2020.gada februāra sākumā. Uzņēmums strādā ar zīmoliem "Banknote" un "Vizia".

"DelfinGroup" lielākie akcionāri ir SIA "L24 Finance" (55,13%), kuras patiesie labuma guvēji ir Aigars un Linda Kesenfeldi, Agrim Evertovskim piederošās SIA "EC Finance" (18,22%) un SIA "AE Consulting" (8,75%), bet pārējiem akcionāriem pieder 17,9% akciju. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!