Fоtо: AFP/Scanpix/LETA

Pasaulē populārā ASV mūziķe Teilore Svifta bija piekritusi kļūt par bankrotējušā, klientu naudu izsaimniekojošā uzņēmuma FTX seju, bet kriptobiržas pusei šķita, ka prasītie 100 miljoni ASV dolāru ir par daudz, ziņo CNN.

Vairākkārtējā "Grammy" balvas ieguvēja un ārkārtīgi populārā mūziķe Svifta, precīzāk gan viņas biznesa menedžeri bija piekrituši darījumam par kriptovalūtu biržas FTX reklamēšanu.

Darījuma summa bija ap 100 miljoniem ASV dolāru. Tiek minēts, ka, ja darījums notiktu, viena no aktivitātēm, kā Svifta reklamētu kriptovalūtas un FTX, būtu koncertu biļetēm piesaistīta NFT kolekcija. Par šo darījumu publiski ziņas izskanējušas jau iepriekš, bet šobrīd medijiem atklāta summa, par kādu notika sarunas.

Sviftas puse bija mierā ar darījumu, bet tieši FTX atteicās, jo prasītā summa šķita pārāk liela.

Jāatgādina, ka pērn FTX, kas bija ASV kriptovalūtu pasaules līderis, sabruka pāris dienu laikā. Pēc tam atklājās, ka tās vadītājs Sems Benkmans-Frīds ir izsaimniekojis klientu naudu, ieguldot to citos projektos.

Pret Benkmenu-Frīdu, kurš decembrī stājās ASV tiesas priekšā, ir izvirzītas daudzas apsūdzības. Smagākās no tām ir saistītas ar krāpniecību, izsaimniekošanu un pat naudas atmazgāšanu. Kā rakstīja kriptovalūtu medijs "Coindesk", ASV valdība pret Benkmenu-Frīdu neizturas kā pret nejauši noziegumos iepinošos "brīnumbērnu", bet kā pret rūdītu finanšu noziedznieku.

Starp slavenībām, kas reklamējušas FTX, bijuši arī Toms Breidijs, Žizele Bundhena, Stefans Karijs un Naomi Osaka. Breidijam un Bundhenai piederēja arī FTX akcijas.

Slavenības, kas pēdējos gados atbalstīja FTX un citus kriptovalūtas projektus, tostarp Džimijs Falons, Madonna un Kima Kardašjana, ir nonākušas likumsargu redzeslokā un, kā raksta CNN, tiek vainotas par uzticamības nodrošināšanu riskantajiem kriptovalūtas produktiem.

Pagājušajā gadā ASV uzraugi apsūdzēja sabiedrības dāmu Kardašjanu par kriptovalūtas aktīva "Ethereum Max" reklamēšanu. Kardašjana piekrita samaksāt 1,3 miljonu dolāru lielu soda naudu.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !