Foto: AP/Scanpix

ASV tiesa noraidījusi amerikāņu tirgus uzraugu lūgumu aizliegt "Microsoft" iegādāties populāro videospēļu "Call of Duty" un "World of Warcraft" izstrādātāju "Activision Blizzard".

Kalifornijas tiesa, kā raksta portāls "The Verge", ir devusi zaļo gaismu 69 miljardus ASV dolāru vērtajam darījumam. Proti, tiesa ir noraidījusi ASV Federālās tirdzniecības komisijas (FTC) sūdzību, kurā apgalvots, ka darījums ļautu "Microsoft" iegūt pārāk lielu, patērētājiem negatīvu, pārsvaru videospēļu tirgū. Vienlaikus gan FTC, kas uzrauga tirgu, paziņoja, ka izvērtē savus nākamos soļus.

Galvenais FTC arguments bija par superpopulārās videospēles "Call of Duty" pieejamību uz "Sony" un "Nintendo" platformām. Atbildot uz to, "Microsoft" apsolīja, ka šīs spēles nonāks arī pie konkurentu klientiem.

Pērn izziņotā darījuma noslēgšana nozīmēs, ka uzņēmums kļūs par trešo lielāko videospēļu izstrādātāju un izdevēju pasaulē.

"Microsoft" spēļu konsoļu un spēļu nodaļas "XBOX" vadītājs Fils Spensers, kurš arī bija galvenais tiesas procesa liecinieks, "Twitter" pauda savu prieku: "Esam pateicīgi tiesai, ka tā ātri pieņēma mums labvēlīgu lēmumu. Pierādījumi liecina, ka "Activision Blizzard" darījums ir labvēlīgs nozarei, un FTC apgalvojumi par konsoļu maiņu, vairāku spēļu abonēšanas pakalpojumiem un mākoņu izmantošanu neatspoguļo spēļu tirgus realitāti.”

Darījumam vajadzētu noslēgties 17. jūlijā, bet, lai gan virkne citu valstu regulatoru jau ir devuši zaļo gaismu, vēl ir palikusi Lielbritānija, kur regulatori iepriekš aizliedza pirkumu. Mediji vēsta, ka "Microsoft" ir pārrunās ar Lielbritānijas uzraugiem.

Tiesas lēmums pagaidām gan nav atspoguļojies "Microsoft" akciju cenā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!