Foto: Scanpix/Reuters

Ķīniešu interneta tehnoloģiju uzņēmumi "Alibaba", "Tencent" un "Baidu" pagājušajā nedēļā ziņoja par labiem ceturkšņa ieņēmumiem, taču akciju tirgus sniegums, kā raksta CNBC, to neatspoguļo.

"Tencent" akciju vērtība ir samazinājusies četras nedēļas pēc kārtas un, visticamāk, tendence saglabāsies arī šonedēļ. Sešu mēnešu griezumā uzņēmuma akciju vērtība Honkongas biržā ir kritusies par vairāk nekā 11%.

"Alibaba" un "Baidu" ASV tirdzniecībā nedēļu piektdien noslēdza ar pozitīvu rezultātu, taču tas bija pēc tam, kad trīs nedēļas pēc kārtas bija vērojams kritums. "Baidu" sešu mēnešu griezumā zaudējis teju 6% vērtības, bet "Alibaba" teju 2%.

Tomēr "FactSet" analītiķi paredz šiem uzņēmumiem pozitīvu izaugsmi un potenciālu divciparu akciju vērtības pieaugumu.

Taču tā ir tikai nākotnes prognoze, jo šobrīd Ķīnas ekonomika pieredz buksēšanu un nestabilitāti. Tās nekustamā īpašuma sektors atkal cieš finansiālas problēmas. UBS banka, kas iepriekš paredzēja Ķīnas IKP pieaugumu par 5% šogad, to nesen, kā rasta CNBC, samazināja uz 4,8%.

Tomēr analītikas firmas "Gavekal" vadītājs un dibinātājs Luiss-Vincents Geivs norāda, ka nevajadzētu pārsteigties ar bažām par vispārīgu krīzi Ķīnā, jo banku akcijas uzrāda stabilus rezultātus. "Kad mēs redzam, ka banku akcijas izceļas ar jauniem zemākajiem cenu līmeņiem, tas parasti ir signāls, ka investoriem pēc iespējas ātrāk jādodas prom," viņš sacīja, atzīmējot, ka tā tas bija 2007.–2008. gadā ASV un 2010.–2011. gadā Eiropā. Tomēr Ķīnas banku akcijas nav pārkāpušas pērnā oktobra zemāko līmeni.

"Barclays" ķīniešu tehnoloģiju sektora analītiķi norāda, ka, piemēram, "Tencent" potenciāls ir nepietiekami novērtēts. "Mēs uzskatām, ka "Tencent" darbojas ar "visiem cilindriem", un tā nesenais spēcīgais izaugsmes temps turpināsies, pat ja vispārējā ekonomika būs nedaudz vājāka nekā gaidīts," teikts ziņojumā.

Arī par "Baidu" un "Alibaba" analītiķi izsakās pozitīvi un akciju vērtības kritumu skaidro ar kopēju sentimentu par Ķīnas ekonomiku.

Tāpat labus rezultātus uzrādījušas arī citas ķīniešu tehnoloģiju firmas, tādas kā "ByteDance", "Kuaishou" un "NetEase".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!