Foto: Pexels

Uz strauju ekonomikas izaugsmi nevar cerēt, ja 55% mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) neplāno piesaistīt papildus finansējumu izaugsmei, iepazīstinot ar aptaujas datiem, ceturtdien sacīja, "Signet Bank" valdes priekšsēdētājs Roberts Idelsons.

Aptauja liecina, ka 38% atzīt, ka finansējumu saņemt ir kļuvis grūtāk, bet tikai 3% aptaujātie ir teikuši, ka finansējumu piesaistīt ir kļuvis vieglāk. "Tedence ir negatīva, uzņēmēji uzskata, ka dabūt naudu ambīciju realizācijai ir kļuvis grūtāk," saka Idelsons, ieskicējot, ka noskaņojumu, kas valda Latvijā.

No aptaujātajiem 40% uzskata, ka nav pieejams daudzveidīgs finansējums, bet kā šķēršļus min gan birokrātiju, gan augstās procentu likmes, gan valsts politiku, gan kopējo ekonomisko situāciju. Idelsons situāciju ar mazajiem un vidējiem uzņēmumiem raksturo kā traģisku, jo tikai 2% uzskata, ka finansējums ir ērti pieejams.

Potenciāli sliktākā aicina atklājas nākotnes plānos - vairāk nekā puse no aptaujātajiem uzņēmumiem neplāno piesaistīt papildu finansējumu. "Tas liecina, ka grūti cerēt uz strauju ekonomikas attīstību," secina Idelsons, daloties ar datiem, kas saka 55% no aptaujātajiem tuvākā gada laikā (no 2023. gada maijam līdz 2024. gada maijam) piesaistīt papildu finansējumu vispār neplāno.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!