Foto: Viesturs Radovics/DELFI
"APF Holdings" (APF), kas ietver vienu no lielākajiem putnkopības un olu ražošanas uzņēmumiem Latvijā "Alūksnes putnu fermu", trešdien iesniedza izskatīšanai un apstiprināšanai Latvijas Bankā rudenī plānotā akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) prospektu, ziņo uzņēmumā. Uzreiz pēc prospekta apstiprināšanas tiks paziņota piedāvāto akciju cena un parakstīšanās periods.

Prospekts ir IPO procesa pamatdokuments, kas nosaka IPO piedāvāto akciju skaitu un cenu, akciju sadales principus, kā arī detalizēti apraksta uzņēmuma nākotnes attīstības ieceres un izaugsmes mērķus, skaidro uzņēmumā.

Prospekts ietver arī visu būtisko uzņēmuma finanšu informāciju, stratēģiju un virkni citu nozīmīgu sadaļu, piemēram, risku izvērtējumu, aprakstu par uzņēmuma grupas pārvaldības modeli un dividenžu politiku. Pēc akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma prospekta reģistrācijas Latvijā, finanšu un kapitāla uzraudzības iestādes Igaunijā un Lietuvā saņems Latvijas Bankas apstiprinājumu, ka piedāvājums būs publiski pieejams arī Igaunijā un Lietuvā.

“Līdz ar prospekta iesniegšanu esam pabeiguši svarīgu IPO darba daļu, jo visiem investoriem prospekts ir galvenais dokuments, kas dod detalizētu ieskatu par to vērtību, ko mēs radīsim mūsu jaunajiem akcionāriem. Tagad gaidīsim prospekta izskatīšanu un apstiprināšanu, un koncentrēsimies uz nākamo darba fāzi – turpināsim prezentācijas investoriem un gatavosimies IPO parakstīšanās laika izziņošanai,” saka "APF Holdings" valdes priekšsēdētājs Jurijs Adamovičs.

  • Uzņēmums jau iepriekš ir skaidri definējis savus mērķus startam biržā. Kā jau rakstīja "Delfi Bizness" kompānija iecerējusi palielināt putnu novietņu skaitu no esošajām trim līdz piecām. Līdz ar novietņu skaita palielināšanu putnu skaits pieaugs līdz 665 tūkstošiem. Paredzams, ka tas ļaus saražot līdz 180 miljoniem olu gadā. Dējējvistu produktīvais periods, kā skaidro uzņēmuma pārstāvji, ir apmēram 90 nedēļas, kas nozīmē, ka ik pēc pusotra gada nepieciešams mainīt putnus. Tāpēc uzņēmumā plānots izaudzēt līdz 250 tūkstošiem jaunputnu gadā. Vairāk par to šeit: Ķers iespējas. Olu ražotājs, startējot biržā, plāno aizpildīt Eiropā gaidāmo iztrūkumu.

“Esam gandarīti, ka pašmāju uzņēmumi ir ambiciozi un drosmīgi un uzņēmuma attīstībai izvēlas kapitāla tirgus finansējuma piesaistes instrumentus. Šis būs pirmais IPO šajā gadā un nozīmīgs attīstības posms uzņēmumam. APF došanās biržā ir ne tikai finansiāls pavērsiens, bet arī apliecinājums uzņēmuma ambīcijām un izaugsmes potenciālam. IPO sniegs uzņēmumam iespēju realizēt savu investīciju programmu, kā rezultātā tas varēs būtiski audzēt savus ražošanas apjomus un arī peļņu, kurā dalīties ar investoriem. Signet Bank ir pagodināti būt līdzās un atbalstīt APF šajā jaunajā uzņēmuma izaugsmes-panākumu posmā,” komentē "Signet Bank Investment Banking" pārvaldes vadītāja Kristiāna Janvare.

Lai gan šis periods akciju tirgiem Baltijā ir bijis lēns, eksperti tic, ka ražotājam ir labas iespējas sakustināt tirgu, jo piedāvā konkrētu biznesa plānu un strādā sektorā, kas vienmēr ir nepieciešams, proti, ēdiens.

Papildus jau minētajiem plāniem, APF plāno uzsākt arī olu pārstrādi, savu ražošanu papildinot ar jaunām ražošanas iekārtām, lai radītu mūsdienīgus un veselīgus olu produktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!