Foto: Publicitātes foto
2023. gada 12. oktobrī konferenču centrā "ATTA Centre" jau otro gadu pēc kārtas norisināsies Baltijā vērienīgākā kapitāla tirgus konference | Baltic Capital Markets Conference", kas pulcē vietējo uzņēmumu pārstāvjus un investīciju profesionāļus no Baltijas valstīm. Konferencē tiks aptverts plašs nozaru tēmu loks, nodrošinot iespēju vietējiem un ārvalstu uzņēmējiem un profesionāļiem apspriest Baltijas kapitāla tirgus attīstību un aktualitātes.

Šogad konferencē uzstāsies vairāk nekā 25 eksperti, tādi kā Karel Ots (Kaarel Ots), "Nasdaq Tallinn" valdes priekšsēdētājs, "Nasdaq Baltic" vadītājs, Magnuss Hardarsons (Magnus Hardarson), "Nasdaq Iceland" prezidents, Mihkels Torims (Mihkel Torim), "LHV Bank" Investīciju daļas vadītājs, Irmantas Norkus, "COBALT Lithuania" partneris, Māris Vainovskis, "Eversheds Sutherland Bitāns" vadošais partneris, Daiga Auziņa-Melalksne, Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta valdes locekle, Jurijs Adamovičs, "APF Holdings" dibinātājs un priekšsēdētājs, Pauls Cālītis, "airBaltic" operatīvās vadības direktors un valdes loceklis u.c.

"Esmu gandarīts, ka mums ar sadarbības partneriem kopīgi Baltijas mērogā ir izdevies īstenot šo konferenci jau otro gadu pēc kārtas. Šī konference darbojas kā pozitīvu pārmaiņu katalizators, jo dod iespēju vietējiem uzņēmējiem kopā ar investīciju ekspertiem padziļinātāk diskutēt par to, kā kolektīvi varam attīstīt vietējo kapitāla tirgu, nodrošināt tā noturību un būtiski veicināt Baltijas reģiona ekonomisko izaugsmi. Atskatoties uz Baltijas kapitāla tirgus attīstības progresu pēdējos gados, ir acīmredzams, ka esam pieredzējuši nozīmīgus panākumus stabilākas un noturīgākas finanšu ekosistēmas veicināšanā. Baltijas reģions ir pierādījis savu apņemšanos radīt ekonomiski labvēlīgu vidi, ar kapitāla tirgus palīdzību stimulējot vietējās uzņēmējdarbības attīstību", komentē Roberts Idelsons, "Signet Bank" valdes priekšsēdētājs.

"Mūsu mērķis ir efektīvs, caurskatāms un uzticams kapitāla tirgus, kas veicina produktīvu kapitāla plūsmu, sniedzot ieguldījumu ekonomiskajai izaugsmei un attīstībai. Skaidrs un konkurētspējīgs regulējums, finanšu instrumentu dažādība un investoru aizsardzība ir atslēgas elementi kapitāla tirgus sekmīgai darbībai un attīstībai," saka Santa Purgaile, Latvijas Bankas prezidenta vietniece.

Konference "Baltic Capital Markets Conference" norisināsies piecos paneļdiskusiju blokos par tādām tēmām kā:

  • "Baltijas IPO šī brīža iespējas un izaicinājumi", ko vadīs Irmantas Norkus, COBALT Lietuvas partneris. Diskusijā piedalīsies eksperti no investīciju bankām Citi un LHV Bank, kā arī Latvijas vietējie uzņēmumi airBaltic un Alūksnes putnu ferma.
  • "Baltijas obligāciju tirgus – stabils finansējuma avots vietējiem uzņēmējiem", ko vadīs Edmunds Antufjevs, Signet Bank Investment Banking nodaļas vadītājs. Diskusijā piedalīsies finanšu un juridiskās jomas nozares eksperti no EBRD, Eleving Group, Cobalt Latvia un Lietuvas BeMyBond Platform. Kā arī kapitāla tirgus pieredzes stāstā dalīsies Juris Gulbis, CleanR Group valdes priekšsēdētājs un Sander Pikkel, LHV Bank brokeru nodaļas vadītājs.
  • "Baltijas valsts uzņēmumu loma vietējā kapitālā tirgus attīstībā", ko vadīs Māris Vainovskis, Eversheds Sutherland Bitāns vadošais partneris. Panelī piedalīsies eksperti no Rīgas domes, Latvijas Finanšu ministrijas, Nasdaq Tallinn un EPSO-G. Šo paneļdiskusiju ievadīs Dorota Dziedžiča (Dorota Dziedzic), Fitch Ratings, ar CAE valstīm atbildīgās analītiskās grupas vadītājas prezentāciju "Fitch Ratings: ar valdībām saistītu uzņēmumu reitings" (Fitch Ratings: Rating of entities related to governments. Assessing extraordinary support).
  • "Kādi starptautiskie tirgi Baltijas valstu emitentiem rada pievienoto vērtību?", ko vadīs Daiga Auziņa-Melalksne, Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta valdes locekle. Paneļdiskusijas ievadā uzstāsies Indars Asčuks, Nasdaq CSD SE izpilddirektors ar prezentāciju "Kas ir duālais kotējums, un kāpēc uzņēmumi to izvēlas" (What is a dual listing, and why do companies opt for it?). Paneļdiskusijā piedalīsies eksperti no Bank of America, Nasdaq CSD SE, Ignitis grupa un KPMG.
  • "Baltijas ģimenes biroji nostiprinās Baltijas kapitāla tirgos", ko vadīs Kaidija Rūzalepa (Kaidi Ruusalepp), Funderbeam izpilddirektore, un tajā piedalīsies eksperti no BDO Family Wealth Services Draugiem Capital un MA1 Capital.

"Savā praksē vairākkārt esam pārliecinājušies, kā finansējuma piesaiste kapitāla tirgos dažādu nozaru uzņēmumiem ir ļāvusi veiksmīgi veikt resursietilpīgus ieguldījumus uzņēmuma attīstībā, audzēt savu konkurētspēju un pienesumu Latvijas tautsaimniecībā. Šie piemēri mūsu ikdienā uzskatāmi apliecina, cik svarīgs ir mērķtiecīgs darbs pie kapitāla tirgus ekosistēmas pilnveides un audzēšanas, tostarp procesa efektivizēšanas, lai veicinātu kapitāla tirgus pieejamību un izplatību," saka COBALT partneris, banku un finanšu tiesību prakses grupas vadītājs Edgars Lodziņš:

Baltic Capital Markets Conference organizētāji ir Signet Bank un COBALT. Konferenci atbalsta LHV Bank, Moody's, KPMG Baltics, Fitch Ratings, BDO Latvia, Eversheds Sutherland Bitāns, Nasdaq Baltija, ALTUM un Latvijas Finanšu nozares asociācija. Konferences informatīvais atbalstītājs ir Delfi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!