Foto: Viesturs Radovics/DELFI

Investīciju izpētes uzņēmums "Enlight Research" - viens no retajiem, kas vērtē Baltijas biržā kotēto uzņēmumu akcijas - ir aplēsis "APF Holdings" akciju vērtību 51 miljona eiro apmērā, kas atbilst cenai 8.92 eiro par akciju. Šis vērtējums par 31% pārsniedz APF sākotnējā publiskā piedāvājumā noteikto vienas akcijas cenu – 6.81 eiro, ziņo "APF Holdings" pārstāvji.

“Mēs ceram, ka šis vērtējums IPO investoriem sniegs skaidru redzējumu par APF iecerētās darbības palielināšanas ieguvumiem. Baltijas olu ražošanas tirgus ir oligopols ar augstiem šķēršļiem jebkuram jaunam tirgus dalībniekam. "APF Holdings" šos šķēršļus ir pārvarējis, uzrāda peļņu un ir kļuvis par vienu no četriem vadošajiem olu ražotājiem Baltijā. Nākamais attīstības solis ir palielināt jaudas un iegūt no zemākām izmaksām, kuras nodrošinās lielāks ražošanas apjoms. Tas attiecīgi uzlabos peļņas maržas. Ja viss izdodas kā plānots, akcionāriem radītā vērtība var būt ievērojama un tas ir atspoguļots vērtējumā,” saka Matiass Vallanders, "Enlight Research" dibinātājs.

"Enlight Research" vērtējumā izmantota plaši atzītā diskontētā nākotnes naudas plūsmas vērtēšanas metode, kas šodienas vērtībā nosaka visu uzņēmuma nākotnes naudas plūsmu.

"Delfi" jau vēstīja, ka APF akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma cena būs 6,81 eiro par akciju, bet parakstīšanās periods uz akcijām būs no 13. oktobra līdz 30. oktobrim.

Kopumā ieguldījumiem tiks piedāvātas 1 027 930 jaunas akcijas ar tiesībām šo skaitu palielināt vēl par 103 000 papildus akcijām.

"Mums ir ļoti konkrēti un izmērāmi mērķi," uzņēmuma plānu prezentācijā sacīja "APF Holdings" valdes priekšsēdētājs Jurijs Adamovičs, skaidrojot, ka kompānija iecerējusi palielināt putnu novietņu skaitu no esošajām trim līdz piecām. Līdz ar novietņu skaita palielināšanu putnu skaits pieaugs līdz 665 tūkstošiem. Paredzams, ka tas ļaus saražot līdz 180 miljoniem olu gadā. Dējējvistu produktīvais periods, kā skaidro uzņēmuma pārstāvji, ir apmēram 90 nedēļas, kas nozīmē, ka ik pēc pusotra gada nepieciešams mainīt putnus. Tāpēc uzņēmumā plānots izaudzēt līdz 250 tūkstošiem jaunputnu gadā.

"APF Holdings" 2017. gadā dibināja Jurijs Adamovičs, lai pārņemtu un modernizētu Alūksnē bāzēto putnu fabriku ar 60 gadu pastāvēšanas vēsturi. Šobrīd tas aptver uzņēmumu grupu, kas nodarbojas ar putnkopību, vistu olu ražošanu un tirdzniecību, kā arī gāzes un organiskā mēslojuma ražošanu, kas saistīta ar putnkopības ražošanas procesu. "APF Holdings" lielākais akcionārs ir Jurijs Adamovičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!