Foto: Publicitātes foto

Kopfinansējuma platforma "Mintos" sākusi piedāvāt ieguldīšanu augsta ienesīguma obligācijās ar tā saukto "fractional bonds" sistēmu. Tas investoriem dos piekļuvi fiksēta ienākuma vērtspapīriem, nodrošinot pieejamu un vienkāršu veidu, kā diversificēt investīciju portfeļus, tajos iekļaujot arī obligācijas, vēsta uzņēmumā.

"Līdz šim obligācijas, it īpaši augsta ienesīguma obligācijas, pārsvarā ir bijušas pieejamas institucionālajiem investoriem vai privātpersonām, kuru rīcībā ir ievērojams kapitāls. Taču no šodienas Mintos nodrošinās iespēju privātpersonām investēt obligācijās, sākot ar tikai 50 eiro, un bez komisijas maksas, tādējādi mainot veidu, kā cilvēki investē parāda vērtspapīros," raksta uzņēmuma pārstāvji.

Sākotnēji platforma piedāvās investīciju iespējas augsta ienesīguma korporatīvajās obligācijās, ko emitējuši "Mintos" platformā esošie kreditēšanas uzņēmumi. Līdztekus tam uzņēmums jau strādā pie piedāvājuma paplašināšanas, lai tajā iekļautu dažādu nozaru uzņēmumu obligācijas, piemēram, lauksaimniecības, ražošanas un citu.

Lai piekļūtu augsta ienesīguma obligācijām "Mintos" platformā, investori investēs ar obligācijām nodrošinātos vērtspapīros, ko emitē "Mintos" īpašam nolūkam dibināta sabiedrība. "Fractional Bonds" sistēma pilnībā atspoguļos ar attiecīgajām obligācijām saistīto ekonomisko peļņu un kapitāla atmaksu. Tādējādi, kā skaidro platformā, investējot "Fractional Bonds", investori varēs gūt regulārus un fiksētus ienākumus. Katram "Fractional Bonds" vērtspapīram ir piešķirts unikāls starptautiskais vērtspapīru identifikācijas numurs (ISIN), kas nodrošina pārredzamību un izsekojamību

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!