Fоtо: EPA/Scanpix/LETA

Eiropas Centrālā banka (ECB) likmes visdrīzāk sāks samazināt vasarā, portālam "Bloomberg" sacījusi ECB vadītāja Kristīne Lagarda.

Intervijā viņai tika jautāts, vai šādam solim varētu būt vairākuma atbalsts, ņemot vērā, ka vairāki politikas veidotāji ir signalizējuši par šādu termiņu.

"Es teiktu, ka tas ir iespējams," viņa uzsvērusi. "Taču man jābūt rezervētai, jo mēs vienmēr uzsveram, ka lēmumi ir atkarīgi no datiem, un aizvien pastāv nenoteiktība, un daži rādītāji nav nostabilizējušies tādā līmenī, kādā mēs tos vēlētos redzēt".

Tikai dienu pirms tā dēvētā klusā perioda sākuma, kas iestājas pirms ECB monetārās politikas sanāksmēm, Lagarda pievienojusies vairākiem saviem kolēģiem, cenšoties mazināt gaidas par monetārās politikas mīkstināšanu jau nākamās nedēļas sanāksmē, tomēr vienlaikus atzīstot, ka ir ceļā uz aizņemšanās izmaksu samazināšanu.

"Katram ir savs viedoklis, ko es pilnībā respektēju," uzsvērusi Lagarda. "Mēs parasti pieņemam lēmumu, balstoties uz konkrētiem datiem. Daži no tiem ir lokāli dati, inflācijas rādītāji, kas katrā valstī atšķiras.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !