Foto: AP/Scanpix
Pēdējās ziņas no Grieķijas jau atkal nav iepriecinošas, jo trešā lielākā olīvu produktu ražotājvalsts šajā nozarē šogad piedzīvojusi pamatīgus zaudējumus, tādējādi daudzviet Eiropā arī cēlušās olīvu produkcijas cenas, vēsta aģentūra AP.

Ekonomikas sadarbības un attīstības organizācija (OECD) rekomendējusi Grieķiju pazemināt olīvu produkcijas cenas, jo tās kļuvušas par dārgu lielai daļai trūcīgāko valsts iedzīvotāju, kuriem šis produkts ir neatņemama ēdiena sastāvdaļa.

Daudzās saimniecībās raža nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ kritusies pat par 80%, salīdzinot ar 2012.gadā pieredzēto. Daudzviet cena par olīvu produktiem cēlusies par aptuveni 50%. Grieķijā audzēto olīvu cenas cēlušās arī Lielbritānijā, AP ziņo, ka daudzviet par 150 gramu kārbiņu ar zaļajām olīvām nu jāmaksā 3 britu mārciņas, ierasto divu mārciņu vietā.

Piedāvājām fotoreportāžu, kurā redzams, kā šī gada novembra beigās un decembra sākumā Grieķijā strādnieki novāc tik populāro šis valsts augļa neveiksmīgo ražu. Dažos no foto redzams, kā strādnieki zem olīvkokiem paklājušies tīklus, kuros tad sakritušās olīvas vieglāk savākt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!