tasty - 951
Foto: PantherMedia/Scanpix

Šveices vadošais šokolādes pārstrādes uzņēmums "Barry Callebaut Group" paudis bažas par to, ka tuvāko sešu gadu laikā Ebolas vīrusa uzliesmojuma dēļ pircēji pasaulē būtiski izjutīs šokolādes deficītu, bet, pēc ekspertu domām, pēc 20 gadiem šokolādes cena būs salīdzināma ar ikriem, vēsta "The Independent".

"Barry Callebaut Group" norāda, ka daudzi šokolādes ražotāji pēdējo trīs gadu laikā pauduši bažas par pieaugošu šokolādes patēriņu Āzijas valstīs un kakao plantāciju samazināšanos. Pēc ražotāju datiem, šokolādes pieprasījums Āzijā ir septiņas reizes augstāks nekā Eiropas tirgū, un uzņēmums ar grūtībām tiek galā ar radušos pieprasījumu.

"Mars Inc" kompānijas direktore Lielbritānijā Fiona Dousone 2012. gadā paziņoja, ka līdz 2020. gadam ekonomiskā un ekoloģiskā spiediena uz sektoru dēļ kakao plantācijas var nepiegādāt pasaules tirgum miljonu tonnu kakao. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!