"Šobrīd mūsu speciālisti izpēta Baltijas uzņēmumu inspekciju rezultātus, mēs redzam, ka tajos zivju kūpināšanas tehnoloģija ir kļuvusi saudzējošāka," Sočos notiekošā Vispasaules graudu foruma kuluāros aģentūrai "Interfax" pastāstīja Aļeksejenko.
Pēc viņa teiktā, ekspertiem būs vajadzīgas vēl vairākas nedēļas. "Tāpēc, visticamāk, pēc jaunā gada [Baltijas valstu produkcija var atgriezties]," sacīja Aļeksejenko.
Kā ziņots, "Rosseļhoznadzor" nedēļu ilgā inspekcija noslēdzās 1. jūlijā un tās laikā divas inspektoru grupas pārbaudīja dzīvnieku barības ražošanas un zivju pārstrādes uzņēmumus, kuriem ir attiecīgais tirdzniecības sertifikāts ar Krieviju. Tika pārbaudīta paškontroles sistēma un laboratoriskie izmeklējumi, atbilstība higiēnas prasībām, iespējamie piesārņojuma riski, kā arī citi aspekti.
Krievija 2015. gada jūnijā noteica ierobežojumus visas Latvijā ražotās zivju produkcijas ievešanai, skaidrojot šo lēmumu ar pārkāpumiem, kas konstatēti Krievijas pārtikas uzraudzības inspekciju laikā Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumos.