Ņemot vērā bažas par fosfātu ietekmi uz veselību, deputāti trešdien balsoja par EK piedāvājumu ļaut kebabu gatavošanā izmantotajai gaļai pievienot fosforskābi, difosfātus, trifosfātus un polifosfātus. Lai gan vairāki EP deputāti iepriekš aktīvi vērsa uzmanību, ka priekšlikumu nedrīkst atbalstīt, plenārsesijā EK iecere tomēr guva virsroku.
Iepriekš EP Vides, sabiedrības veselības un pārtikas nekaitīguma komitejas (ENVI) deputāti aicināja neatļaut šo fosfātu pievienošanu kebabu gaļai, pirms nav saņemts Eiropas Pārtikas nekaitīguma iestādes (EFSA) atzinums. Šo atzinumu varētu publiskot 2018. gada nogalē.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit