Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Eiropas Parlamenta (EP) deputāti trešdien, 13. decembrī, tomēr nepiemēroja veto Eiropas Komisijas (EK) priekšlikumam atļaut fosfātu piedevas kebabu gatavošanai izmantotajā gaļā.

Ņemot vērā bažas par fosfātu ietekmi uz veselību, deputāti trešdien balsoja par EK piedāvājumu ļaut kebabu gatavošanā izmantotajai gaļai pievienot fosforskābi, difosfātus, trifosfātus un polifosfātus. Lai gan vairāki EP deputāti iepriekš aktīvi vērsa uzmanību, ka priekšlikumu nedrīkst atbalstīt, plenārsesijā EK iecere tomēr guva virsroku.

Iepriekš EP Vides, sabiedrības veselības un pārtikas nekaitīguma komitejas (ENVI) deputāti aicināja neatļaut šo fosfātu pievienošanu kebabu gaļai, pirms nav saņemts Eiropas Pārtikas nekaitīguma iestādes (EFSA) atzinums. Šo atzinumu varētu publiskot 2018. gada nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!