Gadu no gada Baltijas valstu alus ražotāju veikums ir līdzīgi augstvērtīgs un konkurence ir sīva, tomēr pērn konkursā "Baltic Beer Star 2018" visvairāk atzinības saņēma alus ražotāji no Lietuvas un Igaunijas, savukārt Latvijas ražotāju produkcija palika nepārspēta kvasa un iesala dzērienu kategorijā. Kurai no vairākiem desmitiem jauno garšu, smaržu un veidu šajā gadā žūrija piešķirs augstāko vērtējumu, kļūs zināms līdz septembra beigām. Līdz 10. septembrim alus, kvasa un iesala dzērienu ražotāji var pieteikties starptautiskajam konkursam "Baltic Beer Star 2018".
Alus, iesala dzērienu un kvasa biedrības "Alus brālība" rīkotais konkurss "Baltic Beer Star 2018" risināsies no 18. līdz 21. septembrim. Šogad konkurss notiks jau sesto gadu, bet pirmo reizi Latvijas, Lietuvas un Igaunijas alus darītāju iepriekšējā gada veikums tiks vērtēts Lietuvā nevis Rīgā. Konkursa pamata uzstādījums un mērķis gan paliek nemainīgs – ražotājiem radīt draudzīgu konkurenci un sniegt iespēju, vienam otru novērtējot, iepazīt jaunākās tendences, bet dzērienu baudītājiem palīdzēt saprast, kas no plašā piedāvājuma, ir pats labākais.
"Latvijā ir turpat 50 alus ražotāju, kas ik gadu izstrādā desmitiem jaunu alus garšu un veidu, lai savu "īsto" dzērienu varētu sameklēt pat visprasīgākais pircējs. Turklāt, lai cik ierasta un Latvijā šķietami klasiska vērtība arī būtu alus, kvass vai iesala dzērieni, arī tos tiešā veidā ietekmē mode un pircēju nerimstošā prasība pēc jaunām garšām un sajūtām. Lai milzīgajā "jaunā" piedāvājumā neapjuktu un pircējiem palīdzētu izvēlēties dzērienu ar "kvalitātes zīmi", jau sesto gadu organizējam konkursu "Baltic Beer Star", kas veicina kvalitatīvas produkcijas ražošanu un veicina konkurenci, tātad – ceļ arī produkcijas kvalitāti," skaidro biedrības " Alus brālība" biedrs Kārlis Tomsons, kurš iepriekš 35 gadu garumā bija "Cēsu alus" vadītājs, tehnologs un joprojām ir alus darīšanas entuziasts.