Foto: Shutterstock
Pasaulē strauji pieauguši lavandu pārdošanas apjomi, jo cilvēki meklē līdzekļus stresa mazināšanai un bezmiega novēršanai, raksta "CNN Business".

Lavandas jau ilgu laiku tiek uzskatītas par nomierinošu līdzekli pret dusmām, stresu un bezmiegu, turklāt labi smaržo.

Šīs tendences daudziem lielajiem pasaules lavandu audzētājiem likušas pievērsties interneta tirdzniecībai. Piemēram, Austrālijas uzņēmums "Bella Lavender Estate" novērojis strauju interneta pasūtījumu pieaugumu. "Mūsu interneta pārdošanas apjomi ir gandrīz trīskāršojušies," sacījis uzņēmuma pārstāvis Deivids Centofanti. "Kopš Covid-19 ierobežojumu stāšanās spēkā ir strauji pieauguši mūsu interneta pārdošanas apjomi, sākot no roku krēmiem līdz pat eļļām," viņš sacījis.

Lielbritānijas lielākā lavandu audzētāja "Castle Farm" pārstāvji informējuši, ka pandēmijas laikā miega uzlabošanai domātās eļļas apjomi ir četrkāršojušies. "Castle Farm" pārstāve Lorna Robertsa sacījusi, ka cilvēki eļļas un roku dezinfekcijas līdzekļus ar lavandu smaržu pērk gan sev, gan sūta saviem radiniekiem.

Arī Ņūdžersijas "Pleasant Valley Lavender" pārstāvji sacījuši, ka šovasar pieprasījums pēc lavandu eļļas un citiem produktiem ar lavandas smaržu ir būtiski pieaudzis.

Savukārt Austrālijas lielākajam lavandu audzētājam "Bridestowe Lavender Estate" nācies aktīvāk pievērsties interneta tirdzniecībai, jo pārdošanas apjomi pieauguši vairākas reizes. Kompānijas vadītājs Roberts Reivens, kurš nozarē strādā jau vairāk nekā desmit gadus, sacījis, ka jau iepriekš novērojis tendenci, ka patērētāji krīzes brīžos aktīvāk pērk produktus, kas satur lavandu.

Kā liecina "Report Linker" pētījums, šajā gadā kopējais lavandu eļļas tirgus apjoms pasaulē sasniegs 38,3 miljonus ASV dolāru, savukārt līdz 2027.gadam tā apjoms palielināsies līdz 54,4 miljoniem dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!