Foto: AP/Scanpix/LETA

Arī investīciju guru Vorens Bafets, iegādājoties uzņēmumu akcijas, pieļauj kļūdas, raksta "Reuters".

90 gadus vecais miljardieris atzinis, ka samaksājis pārāk daudz, kad viņam piederošais uzņēmums "Berkshire Hathaway" 2016. gadā iegādājies lidmašīnu un industriālo detaļu ražotāju "Precision Castparts Corp".

Pagājušā gada augustā "Berkshire Hathaway" nācās norakstīt 9,8 miljardus dolāru, jo Covid-19 pandēmijas dēļ mazinoties pieprasījumam pēc gaisa satiksmes, saruka arī pieprasījums pēc uzņēmuma ražotajiem produktiem.

Savā ikgadējā vēstulē investoriem Bafets sacīja, ka iegādājies lielisku kompāniju – labāko savā jomā, taču vienlaikus viņš atzinis, ka bijis pārlieku optimistisks par kompānijas peļņas potenciālu.

2020. gadā "Precision Castparts Corp" samazināja darbavietu skaitu par 13,4 tūkstošiem jeb 40% no kopējā darbinieku skaita, un tikai nesen sāka atgūties, informē "Berkshire Hathaway".

"Es kļūdījos... novērtējot vidējo ienākumu apjomu, un kļūdījos, aprēķinot cenu, kas būtu atbilstoša par šo kompāniju," Bafets rakstījis. ""Precision Castparts Corp" ir mana pirmā šī veida kļūda. Taču tā ir liela," viņš atzinis.

Pirms diviem gadiem Bafets atzina, ka pārmaksājis par "Kraft Foods", savukārt 2008. gada vēstulē klientiem Bafets sacījis, ka 1993. gadā veiktā "Dexter Shoe" iegāde bijis sliktākais darījums tā ieguldījumu vēsturē. Viņš toreiz paziņoja, ka iegādājies bezvērtīgu biznesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!