Delfi foto misc. - 78488
Foto: Pixabay
Saldumu ražotāji visā pasaulē cenšas samazināt cukura daudzumu savos produktos, tādēļ pārtikas gigants "Nestle" nolēmis savos produktos cukuru aizstāt ar kakao augļu mīkstumu, raksta "Reuters".

Kakao augļa mīkstums parasti nonāk atkritumos, taču uzņēmums uzskata, ka, to izmantojot iespējams samazināt gan cukura daudzumu produktos, gan izmesto atkritumu apjomu, kā arī uzlabot kakao audzētāju ienākumus, jo viņi nākotnē varēs pārdot ne tikai kakao pupiņas, bet arī mīksto daļu.

Kompānija jau sākusi pārdot šādus produktus, izlaižot līniju "Incoa", kuras produktu sastāvā nav cukura. Produktus iespējams iegādāties jau lielveikalos Francijā, Nīderlandē, un uzņēmums norāda, ka drīzumā sekos arī citi Eiropas tirgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!