Foto: Pixabay

Pa Igaunijas valsts dzelzceļa kompānijas "Eesti Raudtee" sliežu infrastruktūru šogad janvārī-jūlijā pārvadāti gandrīz pieci miljoni tonnu kravu, kas ir par 39% mazāk nekā pagājušā gada pirmajos septiņos mēnešos, paziņojis uzņēmums.

Visvairāk pa Igaunijas dzelzceļu šogad pārvadāts minerālmēslojums, minerālu degviela un degslāneklis, bet starptautisko sankciju pret Krieviju un Baltkrieviju dēļ uz laiku ir pārtraukta minerālmēslojuma pārvadāšana pa Igaunijas dzelzceļa infrastruktūru, ziņu aģentūrai BNS sacīja kompānijas komunikācijas vadītāja Monika Lillesa.

Tranzītpārvadājumu apmērs janvārī-jūlijā sasniedzis gandrīz 2,8 miljonus tonnu un bija par 56% mazāks nekā šajā laika posmā pērn.

Konteinerkravu pārvadājumi gada izteiksmē auguši par 46% līdz vairāk nekā 36 800 divdesmit pēdu ekvivalenta vienībām (TEU).

Ar vietējiem vilcieniem janvārī-jūlijā tika pārvadāti vairāk nekā četri miljoni pasažieru jeb par 23% vairāk nekā 2021.gada pirmajos septiņos mēnešos.

Jau ziņots, ka 2021.gadā pa "Eesti Raudtee" sliežu infrastruktūru pārvadāti 11,8 miljoni tonnu kravu, kas bija par apmēram 11% vairāk nekā 2020.gadā.

"Eesti Raudtee" pārvalda Igaunijas sliežu ceļu infrastruktūru. Uzņēmums pilnībā pieder valstij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!