Līdzās pieaugošajam darbaspēka deficītam Latvijā, vēl viena no problēmām, ar ko saskaras uzņēmēji, ir nepietiekamais zināšanu un prasmju līmenis dažādās profesiju grupās pieejamajam darbaspēkam. Gaļas pārstrādes nozarē trūkst speciālisti ar vajadzīgajām profesionālajām iemaņām tādās profesijās kā gaļas kūpinātājs, pārtikas produktu ražošanas operators, pārtikas tehnologs vai miesnieks. Turklāt atsevišķām profesijām, piemēram, miesniekiem iegūt kvalifikāciju Latvijā vispār nav iespējams, salīdzinot, piemēram, ar kaimiņvalsti Lietuvu.
Ņemot vērā šo tendenci, "Forevers" investē savos darbiniekos, izmantojot gan iekšējos finansiālos, gan laika resursus. Protams, tas rada papildu slogu uzņēmumam un atstāj ietekmi uz nozares konkurētspēju kopējā Eiropas tirgū.