Revo food
Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Lai gan gaļas un zivju alternatīvas ir pieprasītas galvenokārt vegānu un veģetāriešu vidū, tās var kļūt par tendenci arī starp visēdājiem. Lielākā daļa zivju krājumu pasaulē ir izsīkusi, tas mudināja Austrijas uzņēmumu "Revo Foods" izgudrot 3D pārtikas drukāšanas tehnoloģiju, kas ļauj ražot produktus, kas pēc garšas un tekstūras ir līdzīgi zivīm. Kopš šī gada šis jaunums pieejams arī Latvijas patērētājiem.

"Mums patīk zivju garša, taču vēlējāmies izvairīties no kaitējuma dzīvniekiem un planētai," uzņēmuma vadītājs Robins Simsa "Delfi Bizness" skaidro, kā radās ideja par pārtikas 3D drukāšanu.

Viņš stāsta, ka 90% pasaules zivju krājumu ir pārzvejoti vai gandrīz pilnībā izsmelti. Turklāt tradicionālajās zivīs un jūras produktos ir sastopami toksīni – vai tā būtu mikroplastmasa un dzīvsudrabs no okeāna zivīm, vai antibiotikas un parazīti no saimniecībās audzētām zivīm. Tāpēc tehnoloģijas radītāji meklēja alternatīvu zivīm, kas atbilstu gan garšas, gan uzturvērtības ziņā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Nosaki "Delfi" auditorijas mīlētākos autorus "Delfi autoru balsojumā 2024"!Iepazīsties ar visiem autoriem un viņu saturu ŠEIT