Foto: Shutterstock

Latvijas "Draugiem Group" uzņēmums "Mapon" iegādājies 100% Lietuvas autoparka pārvaldības risinājumu uzņēmuma "Trackon Fleet Management" akciju. Darījuma rezultātā "Mapon" būtiski palielinājis savu klientu portfeli.

Gan "Mapon", gan "Trackon" piedāvā autoparka pārvaldības un GPS sekošanas risinājumus uzņēmumiem, palīdzot nodrošināt efektīvu resursu pārvaldību un degvielas kontroli, kā arī uzlabot drošību uz ceļa un veicināt ilgstpējīgu korporatīvo pārvaldību.

Uzņēmums prognozē, ka, pateicoties šim darījumam, "Mapon" kopējais apgrozījums Lietuvas tirgū būs tuvu 1 miljonam eiro un tas apkalpos nu jau vairāk nekā 40 tūkstošus transportlīdzekļu visā Baltijā. Darījuma rezultātā "Trackon Fleet Management" kļūs par "Mapon Lithuania".

"Uzņēmumu "Trackon" mēs pazīstam kopš 2011. gada, jo tas ir mūsu pats pirmais eksporta partneris. Šis nav tikai klientu portfeļa iegādes darījums – šis ir mērķtiecīgs solis, lai mūsu komandai pievienotos spēcīga un kaimiņvalsts tirgu pilnībā izprotoša komanda, kas palīdzēs nostiprināt mūsu pozīcijas Baltijā," komentē "Mapon" vadītājs Andris Dzudzilo.

Viņš piebilst, ka "Mapon" iegādājies uzņēmumus un izveidojis pārstāvniecības Dānijā un Somijā, kā arī izveidojis filiāli Barselonā. Šobrīd "Mapon" kolēģi Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Somijā, Dānijā un Spānijā ik dienu sniedz atbalstu klientiem un partneriem visā pasaulē.

"Mapon" ir veicis jau piecus līdzīgus darījumus, lai paplašinātu uzņēmuma tirgus daļu Ziemeļeiropā. 2021. gadā "Mapon" iegādājās partnera "TrackingMap" klientu portfeli Lietuvā, un pērn jūnijā uzņēmums noslēdza darījumu, lai iegādātos 100% uzņēmuma "CarCops" akciju un tā plašo klientu portfeli Igaunijā. Savukārt šī gada martā "Mapon" piesaistīja gan privātus, gan institucionālus investorus, kuri uzņēmuma obligācijās ieguldīja 3 miljonus eiro uzņēmumu iegādes darījumu finansēšanai, un "Trackon" iegāde ļaus "Mapon" konsolidēt Lietuvas tirgu, lai nostabilizētu līderpozīcijas Baltijā.

Šobrīd "Mapon" ir viens no vadošajiem autoparka pārvaldības un aktīvu izsekošanas risinājumu sniedzējiem Ziemeļeiropā. Uzņēmumam ir vairāk nekā 30 tūkstoši klientu un plašs partneru tīkls sešos kontinentos. "Mapon" komandā visā pasaulē strādā 180 profesionāļi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!