Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Divu pētnieku – Didža Rūtīša un Vandas Voikivas – jaunuzņēmums "Fluffy" (SIA "Fluffy Unlimited") attīsta inovatīvus gaisa filtrus, kā arī ieguvis Eiropas Kosmosa aģentūras finansējumu, kura ietvaros izstrādā keratīna pamatnes pārtikas audzēšanai kosmosā. Iecere zinātniski pētnieciskajā fāzē ir izauklēta Latvijā, bet tagad, kad nonācis līdz ražotnes izveidei, uzņēmums saskāries ar mūsu valsts skarbo realitāti – tālāka atbalsta nepieejamību.

Didža vārdiem – tā ir nāves ieleja, sistēmiska skatījuma trūkums. "Reizēm šķiet, ka cilvēki, kas ministrijā plāno atbalsta instrumentus un nosacījumus, ir mazliet atrauti no realitātes," viņš saka.

Tikmēr, kā stāsta pētnieki, citas valstis jau aktīvi spieto ap šo ideju un piedāvā savus atbalsta mehānismus, kurus pieņemot biznesam būtu bruģēts ceļš uz straujāku attīstību.

Tāpēc "Fluffy" gatavs doties arī prom no Latvijas. Un lēmums būs jāpieņem jau drīzumā.

Atkārtoti izmantojami filtri

Vanda un Didzis satikušies pētnieciskā darba ietvaros, un vēlāk tapis tā sauktais "spin-off" jaunuzņēmums (no universitātes izrotējis zinātniski ietilpīgs uzņēmums) "Fluffy", lai zinātniskās darbības rezultātus ieviestu dzīvē.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!