Foto: Midjourney/DELFI

1. jūlijā ir noslēgusies divu "Bites grupas" uzņēmumu "Baltcom" un "Bite Latvija" apvienošanās, un visus līdzšinējos "Baltcom" pakalpojumus turpina sniegt "Bite Latvija".

Apvienojoties ar "Baltcom", "Bite Latvija" īpašumā ir ne vien 4G/5G mobilais tīkls, televīzija un klientu aparatūras izvietošanai paredzēti datu centri, bet arī valsts mēroga optiskā infrastruktūra, kas īpaši paredzēta gala klientu un mājsaimniecību pieslēgšanai.

"Bite Latvija" iegādājās uzņēmumu "Baltcom" 2020. gadā pēc tam, kad saņēma Konkurences padomes apvienošanās atļauju. Uzņēmumu apvienošanās vienas grupas ietvaros ir likumsakarīgs solis, ņemot vērā telekomunikāciju tirgus attīstību, kurā ir svarīga sinerģija un spēku koncentrēšana trīs galvenajos virzienos – mobilie sakari, internets un integrēti IKT risinājumi, kvalitatīvs televīzijas un video saturs, norāda uzņēmumā.

"Baltcom" klienti esot informēti, ka apvienošanās procesā ne cenas, ne pakalpojumu klāsts šobrīd nemainās.

Pirkuma līgumu par 100% telekomunikāciju uzņēmuma "Baltcom" iegādi "Bite Latvija" parakstīja 2019. gada septembrī, taču darījuma noslēgšanai bija nepieciešama Konkurences padomes atļauja, kas tika saņemta 2020. gada februārī.

Darījuma summa ir konfidenciāla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!