Foto: Shutterstock

Autoražotāja "Tesla" akcijas cena piektdien, 5. jūlijā, pieauga pietiekami strauji, lai dzēstu šajā gadā piedzīvoto vērtības kritumu, nedēļas cenas pieaugumam sasniedzot pārsteidzošu kāpumu par 27%, raksta "CNBC".

Elektroauto ražotāja akcijas cena piektdienu noslēdza pie 251,55 dolāru atzīmes. Pērno gadu akcijas cena noslēdza pie 248,48 dolāriem, bet aprīlī samazinājās pat līdz 138,8 dolāriem.

Aprīlī "Tesla" akcijas cena nokrita līdz 52 nedēļu zemākajam līmenim, ko veicināja vairāki satraucoši notikumi. Pārdošanas apjomi kopējā auto nozarē pirmajā ceturksnī samazinājās, uzņēmums sašaurināja apjomus, atlaižot darbiniekus, un tika ziņots, ka "Tesla" atteikusies no plāniem sākt ražot zemu izmaksu ģimenes automašīnas modeli savā Teksasas rūpnīcā.

Pēdējās nedēļas laikā akcijas cenas pieaugumu izraisīja labāki, nekā gaidīts, otrā ceturkšņa piegādes rezultāti. Kaut arī auto piegādes apjomi saruka par 4,8%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, kritums bija mazāks nekā iepriekšējā ceturksnī, un tas investoriem deva iemeslu optimismam, ka situācija mainās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!