Foto: Shutterstock

Sviests, kas ražots no CO2, nevis iegūts no govs piena, garšo kā pavisam īsts, apgalvo Kalifornijas jaunuzņēmuma "Savor" īpašnieki.

Kā raksta "The Guardian", jaunuzņēmums "Savor", kura attīstību atbalsta arī "Microsoft" īpašnieks Bils Geitss, apgalvo, ka izstrādājis sarežģītu sviesta ražošanas metodi, kurā netiek izmantots govs piens.

"Savor" jau iepriekš eksperimentējis ar piena produktu nesaturošu alternatīvu radīšanu saldējumam, sieram un pienam. Nupat uzņēmums paziņojis par jaunu sviesta alternatīvu.

Kompānija izgatavojusi sviesta prototipu, kas izgatavots no CO2 un ūdeņraža, un apgalvo, ka piedāvā īstā sviesta garšu un funkcionālās īpašības.

"Savor" uzsver, ka šim produktam ir mazāks oglekļa pēdas nospiedums, jo tā iegūšanai nav nepieciešamas govis.

"Savor" apgalvo, ka jaunā sviesta klimata pēdas varētu būt mazāks par 0,8 g CO2 ekvivalenta uz vienu kaloriju. Īstā sviesta ar 80% tauku standarta klimata pēdas nospiedums ir aptuveni 2,4 g CO2 ekvivalenta uz vienu kaloriju.

Patlaban uzņēmums gatavojas iesniegt visus nepieciešamos dokumentus, lai varētu saņemt atļaujas tirgot šo produktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!