Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Augusta otrajā pusē Rīgā norisināsies ikgadējā "Rīgas Bitcoin nedēļa", kurā uzstāsies arī "Twitter" dibinātājs Džeks Dorsijs, informē pasākuma rīkotāji.

  • Jau ziņots, ka, lai gan "Bitcoin" šogad apritēja 15 gadi un par digitālajām monētām ir runāts daudz, kriptovalūtu nozare ir salīdzinoši jauna. Ilgus gadus tā darbojās faktiski bez jebkādas pārraudzības. Pērn aprīlī Eiropas Savienībā (ES) tika pieņemta regula par kriptoaktīvu tirgiem (MiCA). No šī gada 30. jūnija Latvijā sācis darboties jauns likums, kas regulē kriptoaktīvu pakalpojumu sniedzējus. Plašāk par to iespējams izlasīt publikācijā Jaunais Latvijas kriptoaktīvu likums: nozare priecīga, bet saskata izdevumus un birokrātiju.

Konference, kas veltīta kriptovalūtām, notiks no 21. augusta līdz 26. augustam. Četras dienas pasākumi būs pieejami bez maksas.

"Rīgas Bitcoin nedēļa" pulcēs pasaulē zināmus "Bitcoin" un tehnoloģiju kopienas pārstāvjus. Pasākumā piedalīsies "Twitter" līdzdibinātājs Džeks Dorsijs. Jāatgādina, ka Dorsijs bija "Twitter" bijušais izpilddirektors no 2015. gada līdz 2021. gadam. Viņš ir arī kompānijas "Block" līdzdibinātājs un izpilddirektors un priekšsēdētājs. Dorsija bagātība tiek lēsta aptuveni 3 miljardu dolāru apmērā.

Tāpat pasākumā pieredzē dalīsies "Blockstream" izpilddirektors Adams Beks, "Bitcoin" jomas eksperti Prestons Pišs un Džakomo Zuko un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!