Foto: Publicitātes foto

Koplietošanas automašīnu zīmola "Carguru" īpašniece SIA "Slyfox" iegādājusies automašīnu "Tesla" koplietošanas platformu "Ox Drive".

"OX Drive" lielākais akcionārs iepriekš bija "Eleving Group". Darījuma rezultātā "Slyfox" kļūs par "Ox Drive" nodrošinātāja SIA "Spaceship" vienīgo īpašnieku. Savukārt Aigara Kesenfelda kontrolētās "Eleving Group" uzņēmums AS "Eleving Vehicle Finance", kas līdz šim bija "Spaceship" vairākuma dalībnieks (93,33% daļu), iegūs aptuveni 36% no "Slyfox" daļām.

"Slyfox" līdz šim bija pieci īpašnieki. 42,35% daļu pieder SIA "Eurotrail", 20% – Judītei Zakai, 18,53% – Reskājam, 12,65% – Annijai Reskājai, 6,47% – Lindai Reskājai. Savukārt "Eurotrail" lielākais īpašnieks ar 85% daļu ir Kaspars Viškints, bet pa 5% pieder Robertam Kārlim Viškintam, Luīzei Viškintei un Annijai Reskājai, liecina "Firmas.lv" informācija.

Darījuma rezultātā "Carguru" savu autoparku papildina ar vairāk nekā 200 jauniem elektroauto, tostarp "Tesla" un "Audi" ražotāju modeļiem, kurus turpmāk varēs rezervēt un izmantot braucieniem tikai caur Carguru mobilo lietotni.

"Carguru" kopš 2017. gada piedāvā koplietošanas pakalpojumu. Ar "OX Drive" pievienošanu "Carguru" savu piedāvājumu papildina ar videi vēl draudzīgāku risinājumu.

"Mūsu klienti jau sen mums jautāja, kad mūsu piedāvājumā būs pieejami "Tesla" un citi elektroauto, tāpēc "OX Drive" iegāde bija loģisks solis mūsu attīstībā. "Tagad vienā aplikācijā var tikt gan pie auto ar hibrīda dzinējiem, gan pie elektroauto," saka "Carguru" dibinātājs Vladimirs Reskājs.

"OX Drive" klienti līdz šim ir mērojuši teju 4 miljonus kilometru.

""OX Drive" jau kopš idejas aizmetņiem ir iestājies par zaļiem un ilgtspējīgiem lēmumiem, uzstādot ambiciozu mērķi – mainīt ierastos pārvietošanās paradumus Latvijā ar labāko, ko piedāvā pasaules elektroauto industrija. Šodien, atskatoties uz sasniegto, droši var apgalvot, ka elektroauto ir teicams piedāvājums arī automašīnu koplietošanas jomā, un šādas koncepcijas pakalpojums te ir uz palikšanu. Esam pārliecināti, ka kopā ar "Carguru" spēsim pāreju uz zaļo mobilitāti nodrošināt ar daudz lielāku jaudu. Man ir prieks, ka "Carguru" un "OX Drive" vērtības saskan, un ka "OX Drive" savu ceļu turpinās ar vēl vienu spēcīgu partneri," par OX Drive sasniegto teic platformas līdzdibinātaja Egija Gailuma.

"OX Drive" integrācija "Carguru" operācijās tiks pabeigta līdz 30. augustam, un visas "OX Drive" automašīnas turpmāk būs pieejamas tikai "Carguru" lietotnē. Pēc apvienošanās, abus uzņēmumus turpinās vadīt Reskājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!