Foto: AFP/Scanpix/LETA

Tehnoloģiju uzņēmums "Apple" likvidējis aptuveni 100 darbavietu savā digitālo pakalpojumu grupā, atsaucoties uz anonīmām, uzņēmumam tuvu stāvošām personām, ziņo "Bloomberg".

Kompānija par atlaišanu darbiniekus informēja otrdien, un to vidū ir vairākas inženieru pozīcijas, bet vislielākais samazinājums skars komandu, kas bija atbildīga par lietotni "Apple Books" un "Apple Bookstore". Atlaisti darbinieki no citām komandām, piemēram, "Apple News".

"Apple Books" prioritāte kompānijā ir samazinājusies, un uzņēmums vairs to neuzskata par galveno pakalpojumu klāsta daļu. Sagaidāms, ka lietotne nākotnē iegūs jaunas funkcijas. Savukārt, runājot par "Apple News", uzņēmuma pārstāvji sacījuši, ka atlaišana neliecina, ka šai lietotnei tiek pievērsts mazāk uzmanības.

Kā raksta "Bloomberg", darbinieku atlaišanas "Apple" notiek salīdzinoši reti, taču šajā gadā uzņēmums veicis vismaz četrus samazinājumus. Gada sākumā kompānija atlaida simtiem darbinieku, atsakoties no pašbraucošās automašīnas projekta, kā arī mikroLED ekrānu ražošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!