Foto: AP

Interneta tiešsaistes milzis "Amazon" paziņojis, ka darbiniekiem turpmāk nāksies visas piecas darbdienas strādāt birojā, raksta "CNN Business".

Tās ir būtiskas izmaiņas līdzšinējā uzņēmuma politikā, kas paredzēja, ka darbinieki strādā birojā vien trīs dienas nedēļā.

Uzņēmuma vadītājs Endijs Džesijs par izmaiņām paziņoja pirmdien, uzsverot, ka tās ļaus darbiniekiem izgudrot, sadarboties un komunicēt vienam ar otru un uzņēmuma kultūru, lai nodrošinātu vislabāko klientiem un biznesam.

Jaunā politika stāsies spēkā 2025. gada 2. janvārī.

Džesijs jau iepriekš aizstāvējis biroja darbu, pamatojot, ka fiziska darbinieku klātbūtne birojā uzlabo uzņēmuma kultūru.

"Nav viegli atgriezt daudzus tūkstošus darbinieku visā pasaulē birojos, tādēļ mēs dosim komandām visu, kas nepieciešams, lai kādu laiku strādātu un izveidotu plānu, kā to izdarīt," viņš rakstīja jau 2023. gadā.

Ja darbinieks neievēros šīs prasības, tas var kaitēt viņa izredzēm tikt paaugstinātam amatā, un izņēmumiem attiecībā uz darbu no mājām būs nepieciešams papildu vadības apstiprinājums.

"Amazon" jau saskārusies ar zināmu darbinieku pretestību šīm prasībām. Pērn daļa darbinieku organizēja gājienu uzņēmuma galvenajā mītnē Sietlā, protestējot pret vairākām prasībām, tostarp uzņēmuma centieniem panākt, lai darbinieki atgrieztos birojā vismaz trīs dienas nedēļā.

Kaut arī vairāku nozaru uzņēmumi, īpaši Volstrītā, ir uzsvēruši, ka atgriežas birojos, daudzi uzņēmumi atteikušies no prasības darbiniekiem strādāt birojā piecas dienas nedēļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!