Foto: Unsplash

Lielbritānijas jaunuzņēmums "Huid" mēģina izstrādāt videi draudzīgu iepakojumu no sīpolu mizām ar mērķi samazināt atkritumu daudzumu pasaulē, raksta BBC.

"Huid", kas nīderlandiešu valodā nozīmē "āda", cenšas palīdzēt samazināt atkritumu daudzumu, jo Lielbritānijas mājsaimniecības gadā izmet aptuveni 90 miljardus plastmasas iepakojuma.

Uzņēmuma vadītāja Renuka Ramanujama ir tekstila jomas studente, un jau iepriekš izmantojusi sīpolu mizas apģērba krāsošanai.

  • Jaunuzņēmums "Lokalise" darbiniekus Latvijā meklē gan ar sludinājumu palīdzību "LinkedIn" vai uzņēmuma mājaslapā, gan tiešās atlases jeb headhunting veidā. "Ir cilvēki, kuri paši nepiesakās, bet, ja viņus uzrunā, viņi ir gatavi piedāvājumu apdomāt," stāsta "Lokalise" līdzdibinātājs Pēteris Antropovs. Lasi, kā darbiniekus meklē jaunuzņēmums "Lokalise".

Šobrīd viņas uzņēmums ievāc sīpolu mizas no lauksaimniekiem un lauksaimniecības sektora uzņēmumiem, lai izgatavotu kartonam līdzīgu materiālu, kā arī alternatīvu plastmasas maisiņiem.

Sīpolu mizām piemīt antibakteriālas īpašības, kas nozīmē, ka iepakojums var palīdzēt pagarināt ātri lietojamu pārtikas produktu glabāšanas laiku.

Viņa uzsver, ka darbs ir paātrinājies, kopš viņa pieņēma darbā galveno zinātnisko darbinieci Mariju Rapinu, kura strādā pie elastīgas plēves izveides, kas varētu aizstāt plastmasas maisiņus pārtikas precēm, piemēram, spinātiem.

"Pašlaik prototipi ir caurspīdīgi un nedaudz biezāki, nekā mēs to vēlamies," viņa teica.

"Mēs arī meklējam iespēju izgatavot olu kartona kastītēm līdzīgus produktus," norādījusi Ramanujama.

Abas speciālistes cer nākamgad laist klajā savu pirmo produktu – papīru, kas pilnībā izgatavots no sīpolu mizām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!