Foto: Unsplash

Tehnoloģiju kompānija "Meta" Losandželosā atlaidusi aptuveni divus desmitus darbinieku, jo viņi savu uzņēmuma piešķirto pusdienu naudu 25 dolāru vērtībā gadiem izmantojuši, lai pirktu kosmētikas preces, vīna glāzes, veļas mazgāšanas līdzekļus un citas preces, raksta "Financial Times".

Tāpat kā vairums lielo tehnoloģiju uzņēmumu, "Meta" kā privilēģiju darbiniekiem, kas strādā tās galvenajā mītnē Silīcija ielejā, piedāvā bezmaksas maltītes. Savukārt darbiniekiem, kuri strādā mazākos birojos, kur nav ēdnīcas, tiek piešķirta noteikta summa "Uber Eats" vai "Grubhub" lietotnēs, lai viņi varētu pasūtīt ēdienu uz biroju.

Darbiniekiem tiek piešķirti 20 dolāri par brokastīm, 25 dolāri pusdienām un 25 dolāri – vakariņām, saņemot tos 25 dolāru maksājumos lietotnē.

Atlaistie darbinieki ilgstoši esot ļaunprātīgi izmantojuši šo sistēmu, atklājusi kāda kompānijai tuvu stāvoša persona. Daļa darbinieku pasūtījuši maltītes uz māju, kaut arī nauda bija paredzēta pasūtījumiem uz biroju.

Platformā "Blind" kāda no bijušajām "Meta" darbiniecēm rakstīja, ka izmantojis uzņēmuma piešķirtos 25 dolārus zobu pastas un tējas iegādei. "Dienās, kad es needu birojā, piemēram, kad man vīrs pagatavoja pusdienas vai es pusdienoju ar draugiem, es sapratu, ka nevajadzētu laist zudumā šo naudu," viņa sacījusi.

Bijusī darbiniece norādīja, ka "Meta" viņa saņēmusi algu aptuveni 400 000 dolāru apmērā, un viņa strādājusi naktīs un nedēļas nogalēs. Viņa rakstīja, ka atzinusies šajā rīcībā, kad personāla daļa izmeklēja šos gadījumus, taču vēlāk negaidīti atlaista. "Tas, kas notika, bija teju sirreāli," viņa uzsvērusi.

"Meta" ziņas par atlaistajiem darbiniekiem atteikusies komentēt. Vienlaikus uzņēmums informējis par plašākām atlaišanām. "Dažās "Meta" komandās notiek izmaiņas, lai nodrošinātu, ka resursi atbilst ilgtermiņa stratēģiskajiem mērķiem," norādījis uzņēmums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!