Foto: Publicitātes foto

Jaunuzņēmums "BirgerMind" iekļuvis Pasaules Uzņēmējdarbības kausa (Entrepreneurship World Cup – EWC) TOP100 uzņēmumu vidū, izturot konkurenci starp 16 400 pasaules uzņēmumiem. Šogad Latvijas uzņēmums "BirgerMind" ir vienīgais no visas Baltijas, kas izcīnīja vietu TOP100, informē organizatori.

No 5. līdz 9. novembrim "BirgerMind" piedalīsies Globālajā finālā Rijādā, Saūda Arābijā kopā ar citu 52 valstu uzņēmumu pārstāvjiem, lai turpinātu cīņu par balvu fondu viena miljona ASV dolāru apmērā.

"BirgerMind" ir veselības tehnoloģiju jaunuzņēmums, kas izstrādājis smadzeņu viļņu mērīšanas ierīci un programmatūru, kas smadzeņu aktivitāti spēj pārvērst tekstā, tādējādi dodot iespēju paralizētiem cilvēkiem sazināties patstāvīgi.

Juris Kļonovs, "BirgerMind" dibinātājs, saka: "Iekļūšana globālajā finālā ir milzīgs solis uz priekšu, lai attīstītu mūsu inovatīvās tehnoloģijas, kas izgudrotas un radītas tepat Latvijā un ir pieprasītas visā pasaulē, sniedzot iespēju cilvēkiem ar īpašām vajadzībām atgūt spēju neatkarīgi sazināties."

EWC TOP100 dalībnieki pārstāv Āfrikas (12), Āzijas (22), Eiropas (23), Tuvo Austrumu (9), Ziemeļamerikas (15), Okeānijas (2), Dienvidamerikas (15) un Karību jūras (2) reģionus. Ar EWC TOP100 uzņēmumu sarakstu var iepazīties šeit.

Pasaules Uzņēmējdarbības kausa nacionālā fināla rīkotājs ir "Swedbank" kopā ar Latvijas Investīcijas un attīstības aģentūru (LIAA), Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) un jaunuzņēmumu asociāciju "Startin.LV".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!