Foto: EPA/Scanpix/LETA

Digitālās veselības jaunuzņēmums "Longenesis" ieguvis pirmo vietu konkursā "Expand North Star 2024", kas risinājās Dubaijā notiekošā tehnoloģiju un jaunuzņēmumu pasākuma "Gitex Global" laikā, liecina kompānijas paziņojums.

Kompānija ieguvusi 100 000 ASV dolāru balvu kategorijā "2024 Supernova Challange".

"Šī balva ir apliecinājums mūsu komandas smagajam darbam un mūsu apņēmībai pārveidot veselības aprūpes nākotni kopā ar mūsu partneriem vadošajās veselības aprūpes iestādēs, starptautiskajos zinātnes jomas uzņēmumos un Eiropas Savienības un Tuvo Austrumu un Ziemeļāfrikas reģionu valdībās," teikts uzņēmuma paziņojumā. Kompānija norāda, ka tic, ka šī uzvara ļaus tai atrast jaunus sadarbības partnerus.

"Longenesis" apmeklēja "Gitex Global" tehnoloģiju un jaunuzņēmumu pasākumu Dubaijā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras organizētās misijas ietvaros.

"Longenesis" ir digitālās veselības jaunuzņēmums, kas piedāvā platformu biomedicīnas organizācijām ar mērķi paātrināt klīnisko pētījumu norises gaitu. Tas tiek darīts, nodrošinot tiešu saziņu ar biomedicīnas pētnieciskajām organizācijām drošai datu apstrādei un izmantošanai pētniecības nolūkos. "Longenesis" sniedz iespēju ārstiem un zinātniekiem sadarbībā ar pacientu organizācijām skaļāk pieteikt sevi plašākai auditorijai, kā arī atrast sadarbības partnerus un pētījuma finansiālos atbalstītājus, lai apgūtu jaunas ārstēšanas metodes cīņā ar slimībām.

Kā norāda LIAA, "Supernova Challenge" šogad pieteicās vairāk nekā 650 jaunuzņēmumu no 69 valstīm.

"Gitex Global" tiek uzskatīta par lielāko tehnoloģiju un jaunuzņēmumu notikumu pasaulē, kurā vienuviet pulcējas inovatori, nozares līderi un tehnoloģiju entuziasti no vairāk nekā 180 pasaules valstīm, uzsver LIAA.

Pasākumā tiek demonstrēti jaunākie nozaru sasniegumi, produkti un risinājumi, tostarp mākslīgais intelekts, virtuālā realitāte, papildinātā realitāte, 5G, viedās pilsētas, robotika un daudz kas cits. 2023. gadā izstādi apmeklēja vairāk nekā 180 000 apmeklētāju.

LIAA ar Latvijas nacionālo stendu "Gitex" izstādē piedalās jau kopš 2015. gada.

Galvenās izstādes tēmas – mākslīgais intelekts (AI), 5G tehnoloģijas, kiberdrošība, programmatūras izstrāde, nākotnes mobilitāte, ilgtspēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!