Foto: DELFI
Starptautiskais interneta izpētes uzņēmums "Gemius" publicējis rudenī apmeklētāko Latvijas blogu topu. Topa līderpozīcijā - blogs "cehs.lv" ar 34 100 lietotājiem. Otrajā vietā ierindojas dzīvesziņas blogs "iinuu.lv", bet uz trešo vietu nokritis iepriekšējā gada līderis – sieviešu dzīvesstila blogs "mia.lv."

Par Latvijas blogu topa līderi pirmo reizi kļuvis radošās izcilības blogs "cehs.lv". Bloga auditorija kopš pagājušā gada ir augusi par 71 %  un tas ir ļāvis blogam pakāpties uz topa pirmo vietu. Novembrī blogu "cehs.lv" apmeklējuši 34 100 lietotāji, kas ir 3 % no interneta lietotājiem Latvijā.

Nokļūšanu Latvijas populārāko blogu pirmajā vietā portālam "Delfi" komentē viens no bloga "cehs.lv" autoriem Toms Lūsis (blogā darbojas statusā "triecienbrigadieris"") , neilgi pēc rezultātu uzzināšanas norādot, ka: "Esam veikuši labojumus oficiālajos statūtos, tāpēc turpmāk priecāsimies, ja "radošās izcilības bloga" vietā mūs sauks "Latvijas pasaules labāko blogu"".

"Atbildot uz jautājumu, vai interneta vietnes darboņi ir plānojuši uzsākt komerciālu darbību, Lūsis atbild: "Kamdēļ ne? "cehs.lv" ar prieku ņemtu daudz naudu, ja kāds dotu."

Uz topa otro vietu ir pakāpies Ingas un Ērika Dalibu dzīvesziņas blogs iinnu.lv, ko apmeklējuši 14 300 lietotāji. Salīdzinot ar gadu iepriekš, bloga auditorija samazinājusies par 6%.Savukārt uz trešo vietu nokritis iepriekšējā rudens topa līderis – sieviešu dzīvesstila blogs mia.lv. Novembrī blogu apmeklējuši 11 600 apmeklētāji, kas ir par 64 % mazāk nekā pirms gada. Blogam kopš pagājušā gada ir jauna īpašniece – Lāsma Rāviņa Linde.

20 populārāko Latvijas blogu kopējā sasniegtā auditorija, ņemot vērā pārklāšanos, ir bijusi 100 500 lietotājus liela un tie ir 8 % no Latvijas interneta lietotājiem. Salīdzinot ar situāciju pirms gada, Top 20 populārāko blogu auditorija ir samazinājusies par 10 %.

Ar pilnu topa sarakstu iespējams iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!