Pasaulē aizvien vairāk tiek izmantoti elektroniskie maksājumi un pieaug bezskaidras naudas norēķini - samazinoties skaidras naudas maksājumiem, tiek ietekmēta naudas plūsmu arī sabiedriskās ēdināšanas apkalpošanas industrijā strādājošajiem, portālam "Delfi" stāsta Kalniņa.
"Vēl viens aspekts, kas veicinājis jaunās idejas attīstību, ir negodīga dzeramnaudu izmaksa gadījumos, kad dzeramnaudas tiek liktas kopā un pēc tam sadalītas starp kolēģiem. Tādejādi ne tikai slinkākie iegūst tādu pašu dzeramnaudu, bet daļu naudas saņem menedžeri un vēl sadala dzeramnaudu starp virtuves, bāra un citiem darbiniekiem. Negatīvu sabiedrības reakciju arī izpelnījušies uzņēmumi, kas dzeramnaudas izmanto, lai papildinātu darbinieku minimālās algas," atzīst projekta idejas autore.