Foto: Ekrānuzņēmums no video

Izmantojot japāņu servisu "Face Melody", portāla "Reddit" lietotāji pārvērtuši slavenu personību, tajā skaitā arī Hitlera un Staļina, fotogrāfijas melodijās. Pats serviss sācis darbu vēl 2015. gadā, bet kļuvis populārs tikai pēc šīm melodijām, vēsta "TJournal".

"Reddit" jokdari izveidojuši Hitlera, Staļina, Ļeņina, Donalda Trampa un citas melodijas.

Analizējot fotogrāfiju, serviss ņem vērā sejas vaibstus, ovālu, smaidu, galvas slīpumu, fotogrāfijas spilgtumu, krāsu un citus parametrus. Pēc analīzes "Face Melody" ģenerē videoklipu, kura noformējumā izmanto augšupielādētā attēla fragmentus, kā arī parāda lietotājam melodijas nosaukumu japāņu valodā.

Interaktīvie servisi bieži vien rada lietotāju vēlmi eksperimentēt ar dažāda veida saturu. Piemēram, divas dienas pēc čata robota "Microsoft Tay" palaišanas, to nācies izslēgt, jo "Tay" iemācījies no lietotājiem dažādas frāzes un sācis sarunās pieminēt Hitleru, kritizēt Trampu un izteikt atbalstu feminismam.

Jau iepriekš "Microsoft" piedāvāja servisu, kas atpazīst cilvēku emocijas. Algoritms cenšas noteikt, vai cilvēks ir bēdīgs, dusmīgs, bailīgs, laimīgs, izbrīnīts, vai arī viņam kaut kas riebjas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!