"Piena pārstrādes uzņēmumi atkal ir pacentušies, lai pārsteigtu garšas kārpiņas ar jaunām, nebijušām garšu un smaržu kombinācijām. Uzņēmumi kārtējo gadu ir pierādījuši, ka varam būt radoši un inovatīvi. Ikviens uzņēmums, apvienojot meistaru prasmi, izdomu un labākās izejvielas, ir spējis mūs pārsteigt, tāpēc aicinām ne tikai nobaudīt produktus no godalgoto saraksta, bet arī izvēlēties Latvijā ražotus, kvalitatīvus piena produktus, atbalstot savus piena ražotājus un pārstrādātājus," norāda kooperatīvās sabiedrības "Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība" (LPCS) valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks.
Godalgoto vietu ieguvēji 2018./ 2019. gada jauno produktu I grupā "Raudzētie piena produkti" 1. vietu un "Riga Food 2019" zelta medaļu saņēma AS "Tukuma piens" ražotais grieķu jogurts – superbrokastis auzu ar āboliem un kanēli (meistare Vita Poškus). 2. vieta un "Riga Food 2019" sudraba medaļa tika piešķirta AS "Rīgas piena kombināts" ("Food Union" grupa) ražotajai tīrkultūrai "Valmiera" klasika (meistare Maija Smirnova). 3. vietu un "Riga Food 2019" bronzas medaļu ieguva SIA "Rīgas piensaimnieks" ("Food Union" grupa) ražotais biezpiena sieriņš "Kārums" beļģu šokolādes glazūrā ar sāļās karameles pildījumu (meistare Ieva Bērziņa).