Foto: Publicitātes foto

27. un 28. aprīlī Rīgā 11. reizi notiks jaunuzņēmumu un tehnoloģiju konference "TechChill". Dienu agrāk – 26. aprīlī – jebkuram interesantam ir iespēja apmeklēt bezmaksas meistarklases par dažādām tēmām, papildinot savas zināšanas par uzņēmuma dibināšanu un investīciju piesaisti.

"Šādi pasākumi ir iespēja jebkuram iegūt unikālas zināšanas, kas īstajā laikā var noderēt, dibinot uzņēmumu, paplašinot to vai piesaistot finansējumu. Rezultātā tas ir ieguvums visai Latvijas ekonomikai, ka šeit rodas jauni un inovatīvi uzņēmumi. Katru gadu meistarklašu tēmas mainās. Cenšamies izvēlēties tādas, kas atbilst šābrīža aktualitātēm jaunuzņēmumu un tehnoloģiju pasaulē," saka "TechChill" vadītāja Annija Mežgaile.

Šī gada "TechChill" bezmaksas meistarklasēs uzmanība tiks pievērsta finansējuma piesaistei, kas bieži nosaka, vai jaunuzņēmums būs veiksmīgs. Jebkuram uzņēmējam ir svarīgi saprast, kā riska kapitāla investors raugās uz potenciālo investīciju. Savukārt tiem, kam nav aktuāla sadarbība ar investoriem, būs iespēja iegūt informāciju par dažādām citām jaunuzņēmumu atbalsta programmām. Būs arī meistarklase par finansējuma piesaisti uzņēmējiem, kuri darbojas zinātņietilpīgo tehnoloģiju jomā.

"TechChill" uz bezmaksas meistarklasēm šogad aicina arī potenciālos investorus. Somijas Biznesa eņģeļu asociācijas pārstāve stāstīs par to, kā kļūt par biznesa eņģeli un sākt investēt.

Meistarklasēs uzņēmēji arī runās par to, kā mērogot jeb paplašināt savu uzņēmumu, kas arī bieži ir izaicinājums brīdī, kad kompānija sāk strādāt veiksmīgi.

Visas meistarklases notiks Fantadromā, Gustava Zemgala gatvē 74a.

Jaunuzņēmumu un tehnoloģiju konference "TechChill" notiks no 26. līdz 28. aprīlim Fantadromā un Hanzas Peronā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!