Foto: Publicitātes foto/"Basemotion"

Jaunuzņēmumu un tehnoloģiju konferences "TechChill" laikā – 27. aprīlī plkst. 21.30 – debesīs virs "Europark" stāvvietas pie "Hanzas Perona" būs vērojams krāšņs dronu šovs, informē organizatori.

200 droni pacelsies 100 metru augstumā, un būs redzami krietni tālāk. Tas ir pirmais šāda mēroga dronu šovs Latvijā. Šova dizainu un programmēšanu veidojis pasaulē šajā nozarē labi pazīstamais Latvijas uzņēmums "Basemotion". Tiesa gan – lai šovs notiktu, vajadzīgi labi laika apstākļi, bez nokrišņiem.

"Svētkiem piestāv salūts, kas šoreiz tiek veidots, izmantojot jaunākās tehnoloģijas. Turklāt mums izdosies iepriecināt ne vien pasākuma apmeklētājus, bet arī rīdziniekus," saka "TechChill" vadītāja Annija Mežgaile.

Latvijas uzņēmuma "Basemotion" pirmsākumi meklējami 2017. gadā. "Basemotion" nodarbojas ar dronu šova dizainu, animāciju un programmēšanu, kas tālāk tiek nodots pasākuma organizatoriem, kuri sadarbībā ar dronu uzņēmumiem šovu īsteno. Dronu šovs, kas notiks "TechChill" konferences laikā, tiek īstenots sadarbībā ar dronu uzņēmumiem "Light A Sky" (Lietuva) un "Astranate" (Polija).

"Basemotion" veidojis dronu šovu dizainu un programmēšanu tādiem zīmoliem un pasākumiem kā "Super Bowl", "Grammy Awards", "Pepsi", "Avatar", "Boeing", "Porsche", F1 un daudziem citiem lielāka un mazāka mēroga pasākumiem izklaides, sporta, tehnoloģiju un mākslas jomās.

Jaunuzņēmumu un tehnoloģiju konference "TechChill" šogad notiks 11. reizi no 26. līdz 28. aprīlim Fantadromā un Hanzas Peronā. 26. aprīlī konferenci ieskandina bezmaksas pasākumu un meistarklašu programma, kas brīvi pieejama ikvienam interesentam.

Bezpeļņas organizācija "TechChill" ir Latvijas jaunuzņēmumu vides pārstāvju iniciatīva. Tās mērķis ir veicināt tehnoloģiju un jaunuzņēmumu ekosistēmas attīstību, starptautisko atpazīstamību un investīciju piesaisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!