Foto: Publicitātes foto
"Es iemīlējos konceptā dzīvot uz peldošas mājas klāja, bet vajadzīga arī saskare ar zemi," stāsta dizainers un uzņēmējs Aigars Lauzis, jaunuzņēmuma "BeTRITON" idejas autors, dibinātājs un līdzīpašnieks.

Par zaļu pat vēl zaļāks – Latvijā radīts pilnīgi jauns produkts, kas ir ceļošanai nepieciešamāko lietu apvienojums vienā tehniskā risinājumā: pārvietošanās – elektriskais ritenis un laiva – un naktsmītne – kemperis vai telts.

Aigars Lauzis sarunā ar "Delfi Bizness" stāsta par savu izgudrojumu.

Aigar, kā tavs dzīves ceļš noveda pie idejas par "BeTRITON"?

Esmu no Smiltenes, pēc vidusskolas studēju ainavu arhitektūru tepat Jelgavā (Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē) un Zviedrijā. Pēc pāris darba gadiem Latvijā pārcēlos strādāt uz Londonu, kur ieguvu otru maģistra grādu pilsētu plānošanā.

Studējot pilsētu plānošanas nodaļā Londonā, Bartleta Arhitektūras universitātē (The Bartlett School of Architecture), bija iespēja pievērsties un attīstīt pilnīgi trakas, eksperimentālas idejas. Londonā nostrādāju sešus gadus lielos starptautiskos projektos pilsētu plānošanas un ainavu arhitektūras jomā. Piemēram, esmu strādājis pie projekta par mākslīgo salu veidošanu Indonēzijā un arī citos mega projektos Tuvajos, Vidējos un Tālajos Austrumos.

Tomēr pilsētas ierobežojošā vide, stress, dārdzība un saspiestība manī radīja domas par kāda alternatīva dzīvesveida iespēju. Man bija 33 gadi, un tas bija filozofisku un garīgu meklējumu posms. Rietumu pasaule bija izdzīvota, karjeras latiņas sasniegtas, un beigās arī darbs neradīja īstu gandarījumu. Domāju, ka ar savu ainavu arhitektūru mainīšu pasauli, bet redzēju, ka tā īstenība tikai dod pienesumu mārketingam un lielu projektu pārdošanai gan privātā, gan valdības līmenī. Ainavu arhitektūra šajos projektos ir tikai kā garnējums uz kūkas. Sapratu, ka tādā veidā es pasauli neizmainīšu. Domāju, ka man kā Sprīdītim jāredz dzīve "pa īstam".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!