Foto: Publicitātes foto

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) rīkotajā izsolē desmit dalībnieku konkurencē par 3,11 miljoniem eiro nosolīta vēsturiska ēka Eksporta ielā 6, Rīgā, ziņo uzņēmums.

"Objekta izcilā atrašanās vieta starp Eksporta ielu un Vašingtona laukumu piedāvā unikālas iespējas gan dzīvojamo platību, gan biroju telpu attīstībai," uzskata VNĪ valdes loceklis Andris Vārna, norādot uz objekta priekšrocībām – ērtu piekļuvi no visiem Rīgas rajoniem, kā arī ērtu klientu apkalpošanu un darbinieku komfortu. Savukārt Andrejostas tuvums, jahtu piestātne rada iespēju izveidot prestižus dzīvokļus. "Tas padara ēku vēl pievilcīgāku investoriem, augstākās klases dzīvojamo platību attīstīšanai Rīgas centrā," viņš spriež.

Izsoles procesā piedalījās 10 dalībnieki. Sākotnējā īpašuma cena bija noteikta 1,7 miljoni eiro; izsole solis –10 tūkstoši eiro.

Nams Eksporta ielā 6 celts 1913. gadā pēc arhitekta Makša Deibnera projekta un ir bijis daļa no apbūves kvartāla "Forburga". Šis kvartāls tika uzbūvēts saskaņā ar arhitekta Vilhelma Romāna Rezlera izstrādāto plānu. Objekts Eksporta ielā 6, sākotnēji kā piecus stāvus augsts īres nams ar veikaliem 1. stāvā, tika iekļauts šajā projektā. Tas ir nozīmīgs piemērs Rīgas pilsētas pirmskara arhitektūrai un kalpo kā vēsturisks liecinieks par šī laikmeta arhitektūras stilu un būvniecības kvalitāti. Šī ēka ir piedzīvojusi dažādas pārbūves un modernizācijas, bet tās sākotnējais konstruktīvais risinājums un dizains ir saglabājies.

Tādējādi ēka ir vēsturisks un kultūras mantojums. Tā ir arhitektūras piemineklis, namam ir seši stāvi un pagrabstāvs. Telpu iekšējā apdare ir dažāda, bet kopumā telpas ir apmierinošā tehniskā stāvoklī.

Objekts Eksporta ielā 6 ietver domājamās daļas no zemesgabala ar kopējo platību 1650 m2 un uz tā esošo apbūvi ar kopējo platību 5854,1 m2, bruģētu un betonētu laukumu ar kopējo platību 336,7 m2, kā arī inženiertehniskās komunikācijas un izbūves.

Eksporta ielas īpašuma apkārtne ir sabiedriski labi attīstīta, piedāvājot ērtu piekļuvi centrālajiem Rīgas rajoniem un sabiedriskajam transportam.

Atbilstoši uzņēmuma stratēģijai, VNĪ ilgtermiņā uztur īpašumus, kas nepieciešamas valsts pārvaldei, savukārt īpašumi, kuri publiskajām iestādēm ilgtermiņā nav nepieciešami un valstij rada zaudējumus, likumā noteiktajā kārtībā tiek pārdoti publiskas izsoles ceļā vai tiek izskatīta īpašumu nodošana citiem valdītājiem. Pamatkapitālā esošie īpašumi, kas rada zaudējumus kapitālsabiedrībai un kurus nav iespēja iznomāt komercnomniekiem, tiek virzīti atsavināšanai, tādejādi dodot tiem iespēju iegūt jaunu pielietojumu.

Uzņēmums dibināts 1996.gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!