Foto: Publicitātes attēli

Lai nodrošinātu stādu uzglabāšanu ziemas periodā un labiekārtotu kopējo infrastruktūru, "Latvijas Finieris" uzsācis vērienīgu kokaudzētavas "Zābaki", kas atrodas Siguldas novadā, attīstības projektu, informē uzņēmumā.

Ciešā sadarbībā ar Latvijas zinātniekiem tajā paredzēts izmantot unikālus koka būvniecības risinājumus. Piektdien, 24. maijā, topošās ēkas pamatos iemūrēts vēstījums nākamajām paaudzēm.

"Šī ir vieta, kur satiekas daba un zinātne. Jaunās stādu uzglabāšanas tehnoloģijas dos iespēju attīstīties mežsaimniecībai, samazinās gatavās produkcijas zudumus un nodrošinās klientiem stādu saņemšanu viņiem vēlamajā laikā pavasara periodā. Savukārt koka ēku komplekss dos iespēju dažādu zinātnisko institūciju pārstāvjiem uzkrāt zināšanas un datus daudz plašākam koksnes kā materiāla pielietojumam nākotnē. Šādas zināšanas viennozīmīgi veicinās koksnes izmantošanu būvniecībā," paredz "Latvijas Finieris" valdes priekšsēdētājs Jānis Ciems.

Jaunais koka ēku komplekss ir "zaļās investīcijas" piecu miljonu eiro apmērā Siguldas novadā un Gaujas Nacionālajā parkā, un, pēc uzņēmuma pārstāvju teiktā, tas apliecina, ka saimnieciskā darbība iespējama arī dabai draudzīgā veidā, ražošanas objektu integrējot ainavā.

Jauno kokaudzētavas ēku kompleksu plānots pabeigt 2025. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!