Foto: Shutterstock

"Ieguldījumi projekta attīstībā paver iespējas iegūt dzīvesvietu Rīgā un baudīt virkni ES dzīves ieguvumu, tostarp ekonomiskās, dzīvesveida un mobilitātes priekšrocības. Sākot ar investīcijām no 250 tūkstošiem eiro, programma piedāvā unikālu iespēju iegūt konkurētspējīgas priekšrocības ES rezidences programmu ietvaros," tā, maija beigās piesakot projektu "Riga Waterfront", kas paredz grandiozu Andrejsalas apbūvi Rīgā tuvākajos gados, uzsvēra tā virzītājs, AAE uzņēmums "Eagle Hills".

Kompānija teritorijas attīstībā sola ieguldīt trīs miljardu eiro, uzbūvēt aptuveni 8000 mājokļu, viesmīlības, tirdzniecības objektus un citu. Paziņojums par investīciju programmu liek domāt, ka attīstītājs nepaļaujas uz vietējo tirgu vien. "Delfi Bizness" skaidro, kā pēdējos gados ir darbojusies tā dēvētā termiņuzturēšanās atļauju (TUA) programma, kuru valstu investori to izmantojuši, kā arī vaicā ekspertei – vai ieguldījumi nekustamajos īpašumos arī pašlaik ir cieņā nerezidentu vidū.

Pirka kā karstus pīrādziņus

Jāatgādina, ka TUA programma Latvijā darbojas jau ilgu laiku, paredzot tā dēvēto trešo valstu pilsoņiem iespēju iegūt uzturēšanas atļauju valstī apmaiņā pret ieguldījumiem uzņēmumos, nekustamajā īpašumā un finanšu sistēmā. Turklāt sākotnēji investīciju "slieksnis" nekustamo īpašumu iegādes gadījumā bija zems (143 tūkstoši eiro Rīgā un Pierīgā; citviet Latvijā tas bija uz pusi mazāks – 71 tūkstotis eiro). Sākotnēji programma guva lielu atsaucību, taču jau 2015.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!