Foto: Publicitātes attēli

Investējot 20 miljonus eiro, Ādažos sākta jauna dzīvojamo māju ciemata "Vide Ādaži" izveide, ziņo projekta īstenotāji.

Mājokļu projektu īsteno Igaunijas nekustamo īpašumu attīstītājs "Invego", savukārt būvdarbus veic uzņēmums "Mitt & Perlebach". Projekta autors – Uldis Bērziņš no arhitektu biroja "Tectum".

Nekustamā īpašuma attīstītājs ziņo, ka pirmās mājas šajā projektā ir plānots pabeigt 2025. gada pavasarī.

"Vide Ādaži" atradīsies pārdesmit kilometru attālumā no Rīgas. To veidos viena un divu stāvu rindu mājas ar terasi un savu daļu no dārza. Cena par īpašumu jaunajā ciematā būs, sākot no 219 tūkstošiem eiro. Pirmajā kārtā ir paredzēts uzbūvēt divas ēkas, kurās atradīsies 15 mājokļi. Pēc pabeigšanas projektā kopumā būs 86 mājokļi. Plānots, ka tajos būs četras istabas; atkarībā no plānojuma, mājokļi būs no 87,5 m2 līdz 99,2 m2 plaši.

"Invego" izpilddirektors Kristjans-Tūrs Vahi (Kristjan-Thor Vähi) stāsta, ka ciematā "Vide Ādaži" uzņēmums vēlas atspoguļot savu apņemšanos radīt vietu ilgtspējīgai un videi draudzīgai kopienai, solot nodrošināt līdzsvaru starp pilsētas ērtībām un dabas sniegto mieru. Viņš arī norāda uz būvniecības uzņēmuma ilgo pieredzi. "Mitt & Perlebach" ir realizējis dažādus projektus Igaunijā; tam ir pieredze arī Latvijā, piemēram, tas ir uzbūvējis kompleksu "Nameja rezidence" un "MoHo park", projektu "Annenhof Mājas.

"Invego" pēdējos gados Tallinā un tās apkārtnē ir uzcēlis mājas vairāk nekā 1200 ģimenēm, kā arī komercobjektus 24 tūkstošus kvadrātmetru platībā. Latvijā "Invego" iesaistīts dzīvojamā projekta "Parka kvartāls" un kompleksa "Skanstes rezidences" īstenošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!