Foto: Publicitātes attēli

Latvijas nekustamo īpašumu attīstītājs "Angern" Mārupē ir sācis īstenot jauna dzīvojamā kvartāla "Muuna" projektu, kurā būs 150 dzīvokļi, ziņo uzņēmums.

Nule kā ir iemūrēta laika kapsula un projekta pirmo kārtu ir plānots nodot ekspluatācijā 2025. gada pavasarī. Kvartāls būs 3,5 ha liels un tas tiks būvēts piecās kārtās, kopumā izveidojot 150 vienas līdz četru istabu A energoefektivitātes klases dzīvokļus un 10 rindu mājas. Investīcijas projektā tiek lēstas 30 miljoni eiro. Pirmajā kārtā top 41 dzīvoklis. Atrašanās vietas dēļ attīstītājs kvartālu apzīmē kā Mārupes kluso centru.

Arhitektu biroja "Ruume arhitekti" projektētajiem mājokļiem būs Latvijas arhitektūrai raksturīgie slīpie jumti, dažādu tekstūru un krāsu fasādes, kas radīs "mazās Amsterdamas" noskaņas, ļoti plašs – 2,5 hektārus liels zaļais iekšpagalms, kā arī komerctelpas. Šis risinājums tika izvēlēts īpašā konkursa kārtībā, kurā piedalījās 15 arhitektu biroji, ziņo "Angern"

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andris Bišmeistars uzsver, ka "Mārupe ir augoša pilsēta, kurā ir arī augošs pieprasījums pēc kvalitatīviem mājokļiem".

Projekta nosaukuma nozīmē gan mēness, gan "mans", vienlaikus tas ir arī sievietes vārds japāņu valodā, kura nozīme ir "skaistums" un "miers". Sanskritā šis vārds apzīmē Lielā Lāča zvaigznāju. Tāpēc katrai ēku kārtai dots arī savs zvaigznāja nosaukums. Projekta pirmajai kārtai dots vārds Lyra, apraksta attīstītājs.

Spriežot pēc projekta mājaslapas, dzīvokļu cenas pirmajā kārtā variē no aptuveni 88 tūkstošiem eiro par vienistabas dzīvokli līdz 212 tūkstošiem eiro par četru istabu mitekli.

Projekta mērķauditorija ir ģimenes ar vidējiem, vidēji augstiem ienākumiem, kuras vēlas dzīvot privātmājā, bet nevar to atļauties un/vai nevēlas "kalpot" mājai, klientus raksturo attīstītājs.

Interese par projektu ir vērojama un ir veiktas pirmās rezervācijas, ziņo "Angern", cerot, ka līdz objekta nodošanai ekspluatācijā varētu būt rezervēti aptuveni 60% mājokļu. "Projekts ir atšķirīgs no citiem, ar īpaši pārdomātiem dzīvokļu plānojumiem, pievilcīgs, tāpēc attīstītājs pozitīvi raugās uz tā realizācijas gaitu. Visu kvartālu tas iecerējis uzbūvēt un realizēt piecos gados.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!