Fоtо: Shutterstock

"Riga Waterfront" attīstītāju Mohamedu Ali Alabaru raksturo vērienīgi projekti. Viņa uzņēmums "Emmar Properties" ir lielākais nekustamo īpašumu attīstītājs Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE), kas lepojas ar augstāko debesskrāpi "Burj Khalifa" un lielāko iepirkšanās centru "Dubai Mall" pasaulē. Uzņēmuma izaugsme cieši saistīta ar Alabara draudzību ar Dubaijas valdnieku. Kā vēsta "The Economist", Alabars pats sacījis, ka viņš neko nedara, neapspriežoties ar šeihu.

Pēdējo desmit gadu laikā Alabars ir pievērsies biznesa izvēršanai tieši Eiropā, īpaši Balkānu reģionā, kur, nodibinot draudzīgas attiecības ar šo valstu valdībām, uzņēmējs ir ieguvis piekļuvi valsts zemei savu projektu īstenošanai.

Tas izraisījis vietējo iedzīvotāju un opozīcijas protestus, norādot uz Alabara priekšrocībām, jo citiem nekustamā īpašuma attīstītājiem zeme jāpērk par saviem līdzekļiem, turklāt tiek apšaubīts, kurš tad gūst lielāko labumu viņa īstenotajos projektos.

"Delfi Bizness" izpētījis un apkopojis, cik daudz un kurās valstīs Alabars apsolījis investēt Eiropā, un kā viņam veicas ar šo projektu attīstību.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Подпишись и читай:

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !